SBS:n tenavaradiolle ja Pookille toimiluvat

kirjoittanut

kategoriassa

SBS Discovery Radio Oy sai kaksi uutta paikallisradiotoimilupaa valtioneuvoston torstaina tekemällä päätöksellä. SBS:n uudet luvat tulivat Pirkanmaalle ja Pohjois-Satakuntaan sekä Jyväskylään. Tampereelle ja lähialueelle on tarjolla paikallisasema työnimellä ”Tenavaradio”. Keski-Suomen kuulijoille tulee lisävalikoimaa Radio Pookista, joka aloittaa taajuudella 106,4 MHz.

Yhtiö haki lapsille ja varhaisnuorille sekä lapsiperheille suunnitellulle radiolle lupaa useaan kaupunkiin. Tarjolla oli paljon taajuuksia, jotka kuitenkin valjastettiin paikallisille radioille. SBS Discovery haki ensisijaisesti lupaa asemalla, joka lähettää samaa ohjelmaa kaikilla taajuuksilla. Tenavaradio kutistui lopulta paikallisasemaksi, mitä SBS Discovery Radion toimitusjohtaja Leena Puntila pitää haasteellisena tilanteena.

– On haastavaa aloittaa uusi radio vain yhdellä taajuudella tai alueella, mutta meillä on kuitenkin vahvaa toimintaa Pirkanmaalla, Puntila korostaa.

Radio Cityn ja Iskelmän rinnalle olisi avattava uusi radio täysin uudella konseptilla. Puntilan mukaan radion toimintatapoja pitää miettiä tarkkaan, joten uuden radion aloitus on vasta ensi vuoden puolella.

– Koskaan en ole yhtään taajuutta jättänyt käyttämättä, pitkään eri radioyhtiöiden johdossa toiminut Puntila korostaa.

Samanlainen tilanne on Jyväskylässä, joka jää tällä haavaa ainoaksi Radio Pookin uudeksi paikkakunnaksi. Hakemus oli vetämässä myös Tampereelle, Turkuun ja Helsinkiin. Tarjolla olisi ollut paikallisesti toimitettuja iskelmäasemia, mutta nyt on tyytyminen vain yhteen uuteen paikallisradioon.

– Jyväskylässä yhtiöllämme on hyvää paikallista osaamista, joten Pookin tuottaminen ei ole ongelma, Puntila sanoo.

Alun perin Radio Pooki on toiminut Oulun ja Raahen seuduilla sekä Kokkolan ja Kemin ympäristöissä.

Cityä kaakkoon, puheradiolle tyrmäys

SBS:n tavoitteena on ollut saada Radio City kuulumaan pysyvämmin Lahdessa, Lappeenrannassa ja Kaakkois-Suomessa. Elokuussa liikenne- ja viestintäministeriössä tehty päätös taajuussuunnitelman muutoksesta jätti SBS:n ilman taajuuksia juuri näillä alueilla. Citylle pyritään löytämään taajuuksia kaakosta, mutta  Puntila ei ole varma aikataulusta.

– Viestintävirastolta on pyydetty, että taajuuksia saataisiin. Toistaiseksi jatkamme teknisillä radioluvilla ja pienillä tehoilla.

Onko SBS Discovery kiinnostunut kaupallisen puheradion perustamisesta?

– Meidän yhtiömme on keskittynyt musiikkiradioiden tuottamiseen, joten puheradiota emme tekisi. Ruotsissakin Tukholman kaupallinen puheradio on lopettamassa toimintaansa, Puntila huomauttaa.

– Menestyvä puheradio tarvitsee isot toimitukselliset resurssit, jollaiset on esimerkiksi Nelonen Median omistajalla Sanomalla, Puntila lisää.

Mediamonitori


Kommentit

Yksi vastaus artikkeliin “SBS:n tenavaradiolle ja Pookille toimiluvat”

  1. Eli Pirkanmaan kokonaisuus mennee Pookin käyttöön.

    ”– Viestintävirastolta on pyydetty, että taajuuksia saataisiin. Toistaiseksi jatkamme teknisillä radioluvilla ja pienillä tehoilla.”

    Mitä tämä tarkoittaa? Ei näitä taajuuksia liitetty tänään päätetyiden uusien toimilupien kokonaisuuksiin.