Järviradiolle kelpaavat pienemmätkin kaupungit

kirjoittanut

kategoriassa

Järviradio-logoIso pettymys ei ollut, vaikka Järviradion himoitsema Helsinki jäi jälleen kerran valloittamatta pitkäaikaisella toimiluvalla. Valtioneuvoston käsittelyssä Järviradion käyttämä taajuus siirtyy Pro Radio Helsingille. Kun teknisellä luvalla Helsingissä lähettävä Järviradio väistyy Radio Helsingin tieltä, jää pääkaupunkiseutu ainakin hetkeksi ilman pohjalaisaseman taajuutta. Jatko pyritään turvaamaan uudella tilapäistaajuudella.

Järviradion toimitusjohtaja Markku Mäenpää kuuli toimilupapäätöksistä vasta torstai-iltana Mediamonitorin toimittajalta. Matkailutapahtumasta kotiin palaamassa olleen Mäenpään kommentti oli varovaisen tyytyväinen.

– Helsinkiä emme vieläkään saaneet, mutta onneksi pääsemme kunnon tehoilla Turkuun, Tampereelle, Kurikkaan ja Vaasaan. Helsinki oli kyllä meidän ykköskiinnostuksemme kohde, Mäenpää totesi.

Mäenpää sanoo jättäneensä Viestintävirastoon hakemuksen uudesta taajuudesta. Nykyisen 50 watin taajuuden 98,5 MHz sulkemisajankohtaa hän ei vielä alkuillasta osannut arvioida. Järviradio ehti lähettää Helsingissä tilapäisillä radioluvilla useamman vuoden ajan.

Radio Helsingiltä jää tyhjäksi nykyiset kaksi taajuutta, kun asema siirtyy uusille taajuuksille. Tyhjät taajuudet menevät Sanoma-konsernin sisällä Nelonen Medialle. Mäenpään mukaan näiden taajuuksien tuleva ohjelmasisältö herättää kiinnostusta. Järviradio aikoo olla aktiivinen, mikäli Nelonen ei käytä toimilupaa.

Mediamonitori