MTV Media irtisanoo ja ulkoistaa

kirjoittanut

kategoriassa

MTV-logoMTV Median syyskuussa aloittamien yhteistointaneuvottelujen tuloksena yhtiö irtisanoo 20 henkilöä hallinnosta, uutis- ja ajankohtaistoimituksesta ja sisältöjen hankinnasta. Lisäksi muiden järjestelyjen kautta MTV MEDIAn henkilöstömäärä vähenee noin 10 henkilötyövuodella. Muutosten tavoitteena on yhtiön toiminnan tehostaminen ja sisältöjen uudistaminen vastaamaan muuttuvaa mediasisältöjen kulutusta.

MTV Media lopettaa suositun 45 minuuttia aajankohtaisohjelman vuoden lopussa. Uutis- ja ajankohtaistoimitukseen muodostetaan uusi tutkivan journalismin ryhmä. Huomenta Suomi -aamuohjelman tuotanto ulkoistetaan ensi vuoden alusta. Ohjelmajärjestelyillä uutis- ja ajankohtaistoimituksesta irtisanottavia tulee olemaan 14.

Yt-neuvotteluissa on lisäksi sovittu siitä, että MTV Median koko henkilöstö voidaan lomauttaa ensi vuoden aikana enintään 25 työpäivän ajaksi.

MTV Median toimitusjohtaja Heikki Rotko kertoo Helsingin Sanomille, että yhtiö tiedottaa myöhemmin ajankohtaisohjelmien uudistuksista.

– Tutkivaan journalismiin tullaan jatkossa satsaamaan vakavasti, mutta muodot vähän muuttuvat. Se tulee lähemmäs päivittäistä journalismin tekemistä, Rotko vakuuttelee.

Yt-neuvottelujen alkaessa syyskuussa MTV Media arvioi vähennysten olevan 30 henkilötyövuotta.

Mediamonitori – MTV Media, HS