Uusi yhtiö hakee lupaa Radio Helsingille

kirjoittanut

kategoriassa

Radio Helsinki -logoLakkautusuhan alla oleva Radio Helsinki saattaa jatkaa toimintaansa uuden yhtiön omistuksessa. Helsingin Sanomat myy kanavan brändin ja liiketoiminnat Pro Radio Helsinki -liikkeelle. Uusi yhtiö hakee paikallisradiolupaa Helsinkiin. Lupahakemusten viimeinen jättöpäivä oli 12. syyskuuta. Jos Radio Helsingin toiminta jatkuu uuden yhtiön omistuksessa, tulee asema toimimaan aluksi nykyisissä tiloissa Helsingin Sanomien yhteydessä.

Pro Radio Helsingin taustalla ovat Houston Incin toimitusjohtaja Tomi Ruotimo, Helsingin IFK:n puheenjohtaja Timo Everi ja Radio Helsingin perustaja Paula Salovaara. Uuden radioyhtiön toimitusjohtajana toimii Ville Arponen. Päätoimittajaksi tulee Maria Veitola.

Helsingin Sanomat jatkaa media- ja sisältöyhteistyötä uuden omistajan kanssa sekä tukee kanavan toiminnan käynnistämistä. Jos toimilupa myönnetään, kanavan kaksi vakituista työntekijää siirtyisivät uuteen yhtiöön vanhoina työntekijöinä.

Radio Helsingin uudet omistajat lupaavat säilyttää kanavan nykyisen profiilin. Se oli myös Helsingin Sanomien toiveena. Joitakin tarkennuksia on kuitenkin ohjelmatoimintaan tulossa, kertovat Pro Radio Helsingin edustajat Helsingin Sanomien nettisivuilla.

Jos uusi yhtiö saa toimiluvan, siirtyy radio myöhemmin uuteen paikkaan Helsingissä. Aseman yhteyteen on tarkoitus perustaa kahvila. Lisäksi suunnitelmissa on oman tv-kanavan perustaminen.

Radio Helsinki päätyi lakkautus- ja myyntilistalle kesällä. Pitkään tappiota tuottaneesta kanavasta olivat kiinnostuneita ainakin Bassoradio ja SBS Discovery Radio Oy. SBS:n toimitusjohtaja Leena Puntila ja Bassoradion päätoimittaja Jan Zapasnik kertoivat yhtiöidensä ostoaikeista torstaiaamun Aamu-tv:ssä.

Mediamonitori – HS, Yle