SBS hakee lupaa lastenradiolle

kirjoittanut

kategoriassa

SBS Discovery Radio Oy on jättänyt liikenne- ja viestintäministeriöön toimilupahakemuksen, jossa yhtiö tavoittelee lupaa 2-13-vuotiaille lapsille, varhaisnuorille ja perheille suunnatulle radiokanavalle. Radiohanke on tällä hetkellä työnimellä Tenavaradio. Sen taajuudella tulisi soimaan kotimainen lastenmusiikki, varhaisnuorten suosikit ja koko perheen hitit. Kanavan ohjelmista osan tuottaisivat ulkopuoliset tuottajat. Yhtenä tekijöistä toimisi Lasten oma radio -nettiradiota pyörittävän Luca Garganon Mediahaloo Oy.

Tenavaradio tulisi kuulumaan Helsingissä, Tampereella, Turussa, Jyväskylässä, Seinäjoella, Pieksämäellä, Vaasassa, Iisalmessa ja Oulussa. Nyt jaettavien radiotoimilupien hakuaika päättyi torstaina 12. syyskuuta ja myöhemmin tänä syksynä myönnettävät luvat ovat voimassa vuoden 2019 loppuun.

SBS Discovery Radio Oy:n toimitusjohtaja Leena Puntila uskoo yhtiön löytävän uudella radiokonseptilla kuuntelijoita ja mainostajia.

– Haluaisimme omalta osaltamme rikastaa suomalaista kaupallista radiotarjontaa. Lastenradio toimisi hyvin osana jo olemassa olevaa SBS:n radioperhettä. Sen kannattavalle toiminnalle on myös kaikki edellytykset, toteaa Puntila.

Perheen pienimpien musiikkitoiveisiin vastataan tällä hetkellä ainoastaan internetin radioaalloilla. Lasten Oma Radio -kanavaa pyörittävä Luca Gargano tietää, että lapsille suunnatulle kanavalle on kysyntää myös perinteisen radion puolella.

– Suomalainen lastenkulttuuri on vertaansa vailla. Lapset tarvitsevat oman äänitorven. Mikä olisikaan siihen parempi väline kuin radio, kysyy Gargano.

Tenavakanava tarjoaisi virikkeitä ja aktivoisi lapsia. Kanava tarjoaisi lapsille mahdollisuuden aidosti omanikäisen radio-ohjelman kuuntelemiseen ja omien radiotoiveiden julki tuomiseen. Soittolistalle päätyisivät uiden muassa Ipanapa, Tea Hiilloste, Fröbelin Palikat, Georg Malmstén, Ella ja Aleksi ja Rölli.

Mediamonitori