Työryhmä puimaan radioalan tulevaisuutta

kirjoittanut

kategoriassa

LVM-logoLiikenne- ja viestintäministeriön asettama työryhmä alkaa selvittää suomalaisen radiotoiminnan tulevaisuutta. Lokakuun alussa työnsä aloittavan ryhmän tehtävänä on etsiä keinoja radioiden elinvoimaisuuden turvaamiseksi muuttuvassa viestintämaailmassa. Työryhmässä on jäseniä liikenne- ja viestintäministeriöstä, Viestintävirastosta, radioiden edunvalvontatahoista, radioyhtiöistä ja Yleisradiosta. Työryhmän toimikausi  päättyy ensi vuoden huhtikuun lopussa.

Liikenne- ja viestintäministeriö tilaa työryhmän työn tueksi tutkimuksen radioalan nykytilasta ja tulevaisuudesta. Lisäksi työryhmä aikoo järjestää kaksi laajempaa työpajaa, jotka ovat kaikille radiotoimijoille avoimia. Työryhmä kuulee myös radioverkkoyrityksiä.

Työryhmän asettaminen liittyy Sähköisen median viestintäpoliittiseen ohjelmaan, joka tähtää viestintälainsäädännön uudistamiseen. Hallitus antoi selonteon ohjelmasta viime syksynä.

Puheenjohtajana toimii liikenne- ja viestintäministeriön Viestintämarkkinat-yksikön päällikkö Olli-Pekka Rantala. Muut jäsenet ovat porilaisen Mediatakojat Oy:n toimitusjohtaja Sampsa Jolma, SBS Discovery Radio Oy:n toimitusjohtaja Leena Puntila, RadioMedian toimitusjohtaja Stefan Möller, uuden pieniä radioita edustavan Suomen Radio- ja Viestintäjärjestön puheenjohtaja ja radioyrittäjä Reijo Glad, radiopäällikkö Merja Keskitalo Yleisradiosta sekä apulaisjohtaja Petri Makkonen Viestintävirastosta.

Mediamonitori – LVM