Kaupallinen puheradio odottaa toimilupaa

kirjoittanut

kategoriassa

Suomessa käynnistyy kaupallinen puheradio, jos valtioneuvosto myöntää AMFM Oy:lle toimiluvan. Perustettava yhtiö hakee lupaa vapailta taajuuksilta Helsingistä, Tampereelta ja Turusta. Asema on suunnattu työikäisille aktiivisille 25-55-vuotiaille kaupunkilaisille. Ohjelmistosta vähintään kolme neljäsosaa on puhetta. Yhtiön tarkoituksena on luoda Yle Puheesta erottuva radiokanava.

Uuden puheradion tavoitteena on tuoda esille talouden ja politiikan kuumia päivän puheenaiheita. Niitä ruoditaan päivälähetyksissä kolmessa ohjelmablokissa. Illat on varattu järjestöjen ja yhteistyökumppanien ohjelmistolle. Yöllä kanavalta kuullaan ulkomaista puheohjelmistoa. Musiikin soittaminen on vähäistä ja sitä soitetaan vain ohjelmatunnuksina ja tehosteina. Kokonaisia kappaleita ei radio aio soittaa, vaan ainoastaan pätkiä kappaleista.

Yhtiön edustaja Timo Uusi-Kerttula kertoo, että kanavan esikuvina voidaan pitää amerikkalaisia puheradioita ja Tukholmassa toimivaa kaupallista puheradiota.

– Myös Fox News on meille jonkinlaisena esikuvana, sillä sen ohjelmissa keskustelijoiden näkökulmat ovat hyvin voimakkaita, Uusi-Kerttula lisää.

Puheradio syntyi viime kesänä Uusi-Kerttulan ja hänen tuttaviensa ideasta. Yhtiö oli kiinnostunut hankkimaan Radio Helsingin omistukseensa. Kauppa ei toteutunut.

Uusi-Kerttula kertoo, että AMFM Oy on kiinnostunut myös AM-taajuuksista, joita ei tällä lupakierroksella ollut haettavana. Asiaan palattaneen myöhemmin.

AMFM Oy:n taustalla on radiotoiminnan, viestinnän ja talouden ammattilaisia.

Mediamonitori – Deski