Ulosmarssi pimentää Maikkarin uutiset

kirjoittanut

kategoriassa

MTV3-logoUutiset jäävät pois MTV3:n tämän illan ohjelmistosta työntekijöiden ulosmarssin takia. Myös huomisaamun Huomenta Suomi jää lähettämättä. Uutis- ja ajankohtaisohjelmien tilalla nähdään muita ohjelmia. MTV:n verkkouutiset ja Radio Novan uutislähetykset pyritään tekemään esimiesvoimin tänään ja huomenna.

Työntekijät marssivat tänään ulos toimituksesta vastalauseena MTV Median jatkuville yt-neuvotteluille. Tuoreimmista neuvotteluista kerrottiin tänään aamupäivällä. Ulos marssineet työntekijät palaavat töihin keskiviikkona aamupäivällä.

MTV Media kertoi aloittavansa yt-neuvottelut henkilöstön tilapäisestä lomauttamisesta ja rakenteellisista uudistuksista, jotka saattavat johtaa irtisanomisiin. Mahdollisten vähennysten suuruus on enimmillään noin 30 henkilötyövuotta.

Neuvotteluihin liittyvä vuodelle 2014 ajoittuva enintään 30 päivän lomautusuhka koskee koko henkilöstöä. Lomautuksen taustalla on erityisesti ennakoitua pidemmäksi osoittautunut taloudellinen taantuma ja siihen liittyvä tarve sopeuttaa kustannusrakennetta.

Mahdolliset vähennystarpeet kohdistuvat hallinnollisiin tehtäviin, uutis- ja ajankohtaistoimituksiin sekä sisältöjen hankintaan.

Mediamonitori – HS, MTV MEDIA