Yle aloittaa venäjänkieliset tv-uutiset

kirjoittanut

kategoriassa

Yle TV1 -logoYleisradio lisää vieraskielisten tv-uutisten määrää ottamalla ohjelmistoon venäjänkieliset uutiset. Ensimmäinen uutislähetys nähdään TV1:ssä maanantaina 13. toukokuuta kello 16.50. Viiden minuutin pituiset Novosti Yle -uutiset nähdään päivittäin. Lähetys tekstitetään suomeksi, joten sen seuraaminen onnistuu myös ei-venäjäntaitoisilta. Yle pyrkii tavoittamaan uudella uutislähetyksellään maassamme asuvat yli 60 000 venäjänkielistä asukasta sekä täällä vierailevat venäläiset.

Venäjänkielisessä tv-uutistoimituksessa työskentelee viisi henkilöä.

– Yli 30-vuotiaille venäläisille televisio edustaa luotettavinta uutismediaa. Siksi on tärkeää, että Yle aloittaa venäjänkieliset uutiset myös televisiossa, sanoo Novosti Ylen toimittaja Levan Tvaltvadze.

Yle Uutisten uutispäätoimittaja Jouni Kemppainen näkee uutisten syventävän venäjänkielisten asemaa Suomessa.

– Tavoitteenamme on, että venäjänkielinen uutistarjonta parantaa venäjänkielisen väestön mahdollisuuksia toimia osana suomalaista yhteiskuntaa, Kemppainen totetaa.

Myös englanninkielisten tv-uutisten määrää lisätään. News in English lähetetään jatkossa Yle TV1:ssä kello 15.05.

Mediamonitori – Yle