DNA ostaa PlusTV:n

kirjoittanut

kategoriassa

DNA on sopinut Teracom Groupin kanssa Digi TV Plus Oy:n eli PlusTV:n ostamisesta. DNA:n strategisena tavoitteena on kasvaa valtakunnalliseksi ykköstoimijaksi tv- ja viihdeliiketoiminnassa. PlusTV on maksu-TV-toimija, jolla on noin 220 000 asiakastaloutta. Vuonna 2012 PlusTV:n liikevaihto oli noin 65 miljoonaa euroa. Yritysoston seurauksena DNA WELHO -televisiopalvelut monipuolistuvat entisestään ja tavoittavat valtaosan suomalaisista kotitalouksista.

PlusTV:n asiakkaiden palvelut jatkuvat kuten aiemminkin, eikä yrityskaupalla ole välitöntä vaikutusta PlusTV:n toimintaan. Kauppahintaa ei julkisteta ja kaupan voimaantulo vaatii ennen toteutumistaan Kilpailu- ja kuluttajaviraston hyväksynnän.

– Maksu-tv:n suosio kasvaa ja katselutavat monipuolistuvat tulevaisuudessa. Me haluamme, että asiakkaillamme on helposti saatavilla kaikki laadukas sisältö ja tulemme panostamaan merkittävästi myös uusiin palveluominaisuuksiin, kuten huhtikuun alussa lanseerattuun DNA WELHO MatkaTV -palveluun, joka laajentaa tv:n katselun ja etätallennuksen myös mobiilipäätelaitteisiin, DNA:n toimitusjohtaja Riitta Tiuraniemi sanoo.

– PlusTV on parantanut tulostaan hyvin eritoten vuonna 2013. Mielestämme yhtiön kehityksen edellytyksenä on läheisempi yhteistyö antenniverkon omistajaan Suomessa. Siksi DNA on mielestämme luonteva uusi omistaja PlusTV:n tulevaisuuden kannalta, Teracom Groupin toimitusjohtaja Åsa Sundberg sanoo.

DNA välittää antenniverkon tv-lähetyksiä VHF-taajuuksilla.

Mediamonitori