Yle vei televisiokanavat verkkoon

kirjoittanut

kategoriassa

Yle Areena -logoYle on aloittanut kaikkien televisiokanaviensa suoran välittämisen Yle Areena -verkkopalvelussaan tänään 22. huhtikuuta. Ylen tavoitteena on myös lisätä ensiesitettäviä sisältöjä Yle Areenassa. Lisäksi tulossa on vain Yle Areenassa tarjolla olevia sisältöjä, paljastaa Ylen julkaisujohtaja Ismo Silvio. Yle Fem -kanavasta on suoratoistettavissa kaksi erilaista versiota. Tarjolla on sekä vain ruotsinkielinen versio, että suomeksi tekstitetty versio. Esimerkiksi urheilutapahtumissa toinen Yle Fem on puhuttu suomeksi, toinen ruotsiksi. SVT World jää pois Yle Femin Areena -versioista.

– Katselutottumukset elävät murroskautta. Nykyään monet haluavat katsoa televisiota kannettavilla laitteilla. Olemme tyytyväisiä, koska voimme olla edelläkävijöitä Suomessa. Olemme ensimmäinen suomalainen toimija, joka tarjoaa television katselumahdollisuuden suorana myös verkon välityksellä kaikille suomalaisille, Silvio kertoo.

Ylen kaikki radiokanavat ovat olleet jo aikaisemmin kuunneltavissa suorana Yle Areenan kautta.

Ylen suoratoistopalvelut toimivat vain Suomessa. Tekijänoikeussyistä kanavia ei voida välittää katseltavaksi ulkomaille. Ylen tavoite on kuitenkin tuoda kotimainen televisiosisältö mahdollisimman kattavasti myös kansainväliseen jakeluun Yle Areenassa.

Mediamonitori – Marmai, Yle