Kahdeksan yhtiötä hakee paikallisradiolupaa

kirjoittanut

kategoriassa

LVM-logoLiikenne- ja viestintäministeriöön saapui yhteensä kahdeksan eri yhtiön paikallisradiolupahakemukset tämänpäiväiseen määräaikaan mennessä. Haettavana oli ohjelmistolupia neljään eri taajuuskokonaisuuteen. Ne julistettiin haettavaksi viime joulukuussa. Paikallisradiotaajuuksia on tarjolla Keski-Pohjanmaalle, Mikkeliin, Kuopioon sekä Pirkanmaalle ja Satakuntaan. Viimeksi mainittuun taajuuskokonaisuuteen kuuluvat Pori, Tampere, Kankaanpää, Parkano ja Ikaalinen.

Taajuuskokonaisuutta Pori-Tampere hakee kolme hakijaa. Pirkanmaalla ja Pohjois-Satakunnassa jo lyhytaikaisilla luvilla lähettävä Oy Ocab Ab (Järviradio Pirkanmaa) pyrkii vakiinnuttamaan asemansa pitkäaikaisella ohjelmistoluvalla. Yhtiö aikoo perustaa taajuuksille itsenäisen paikallisradion. Toinen hakija on Järviradio Oy, jonka tuottamaa ohjelmaa Ocab on tähän asti taajuuksillaan välittänyt. Alueen kolmas hakija on Radio SUNin taustayhtiö Pohjois-Satakunnan Viestintä Oy. Se hakee lupaa nuorille ja nuorille aikuisille suunnatulle FUN Radiolle.

Kokkolan taajuuskokonaisuus, jossa ovat mukana myös taajuudet Pietarsaaresta, Kaustiselta ja Kannuksesta, kiinnostaa kolmea hakijaa. Ohjelmistoluvan alueelle haluavat Radio Dein taustayhtiö Kristillinen Media Oy, Järviradio Oy ja Radio Vaasa Oy.

Mikkelin luvanhakijat ovat Järvi-Savon Viestintä Oy, Järviradio Oy ja Kevyt Kanava Oy. Kuopion taajuutta havittelevat Kevyt Kanava sekä Radio Porin ja Radio Eazy 101:n omistajayhtiö Mediatakojat Oy. Yhtiö käynnistää uuden paikallisradion pian myös Mikkelissä.

Ohjelmistolupien saajat päättää valtioneuvosto myöhemmin tämän vuoden aikana.

Mediamonitori