Radioille uusia lähetinpaikkoja ja lisätehoja

kirjoittanut

kategoriassa

Viestintävirasto-logoViestintävirasto on myöntänyt lisää lähetystehoa usealle radioasemalle. Viestintäviraston myöntämiin teknisiin radiolupiin on tullut muutoksia erityisesti Nelonen Median kanavilla Radio Aalto, Groove FM ja Radio SuomiPOP. Lisäksi Järviradion kuuluvuusalue on laajentunut ja Party FM:n Lappeenrannan taajuus vaihtunut.

Merkittävimmät muutokset koskevat Groove FM:n, Radio Aallon ja Radio SuomiPOPin lähetystehoja Kainuussa. Näiden lähettimet on siirretty Kajaanin Rouvankankaalta Sotkamon Vuokattiin. Uuden lähetyspaikan myötä asemien tehot ja antennikorkeudet ovat muuttuneet. Asemat lähettävät jatkossa kolmen kilowatin teholla. Taajuuksiin siirrot eivät ole vaikuttaneet.

Groove FM:lle on myönnetty lisätehoa myös Joensuun Vestinkallion (2 kW) ja Lapuan Simpsiön (1 kW) radioasemilla. SuomiPOP saa puolestaan nostaa tehoaan Mikkelissä (2 kW).

Pienillä lähetystehoilla lähettävä Party FM on joutunut vaihtamaan taajuutta Lappeenrannassa. Uusi taajuus 105,0 MHz otettiin käyttöön viime perjantaina. Järviradio on saanut luvan toimia myös Pietarsaaressa. Taajuus on 90,9 MHz.

Viestintävirasto koordinoi uusia lähetystehoja ja taajuuksia säännöllisesti. Viraston tarkoituksena on tasapuolistaa eri radiokanavien kuuluvuutta.

Tuoreimmat tiedot Suomen radiotaajuuksista voi tarkistaa Mediamonitorin taajuuslistalta ja Viestintäviraston sivuilta.

Mediamonitori