Taideteoksen ääni radiosta Turussa

kirjoittanut

kategoriassa

Toista kertaa Turun Aurajokirannassa järjestettävän Fluxations-taidetapahtuman yhteydessä hyödynnetään radiotaajuutta. Kolmesta eri teoksesta koostuva tapahtuma tarjoaa taidetta pitkin jokirantaa Turun kaupunginkirjastolta alajuoksulle. Keskiviikkona 10. lokakuuta avattu tapahtuma jatkuu marraskuun 13. päivään saakka. Radiotaajuus liittyy Tommi Juutilaisen animaatioteoksen äänentoistoon. Ääni kuuluu radiotaajuudella 93,8 MHz.

Kaupunginkirjaston sisäpihalle heijastettava Juutilaisen Åboa Whisper -animaatioteos sisältää äänimaiseman, joka teknisistä syistä siirretään äänentoistojärjestelmään radiotaajuuden avulla. Teos kuuluu kaiuttimista ja radiosta iltaisin kello 18-23. Viikonloppuisin äänimaisemaa toistetaan kello 4:ään saakka. Äänimaisema toistuu varttitunnin välein. Lähetys kuuluu Turun keskustassa. Tehoa on enintään neljä wattia.

Fluxations-tapahtuman muita taideteoksia ovat Mitäs plikat -kollektiivin Syksyä rinnassa ja taiteilijaparin Aku – Visuaalista akupunktiota teos Aarteet.

Mediamonitori