Nuoret esillä Vaaliradion taajuudella

kirjoittanut

kategoriassa

Vaaliradio-logoViestinnän alan opiskelijoiden toimittama Vaaliradio aloittaa lähetykset Helsingissä ensi maanantaina. Vaaliradio kuuluu taajuudella 89,7 MHz kunnallisvaalipäivän iltaan saakka. Ohjelmaa kanavalle tuottavat Metropolia Ammattikorkeakoulun, Laajasalon opiston, Kallion ja Vaskivuoren lukioiden opiskelijat sekä Helsingin kaupungin nuorisoasiainkeskuksen Hattumedia. Lähetysaika on arkisin kello 8–20.

Radiossa pääsevät esille erityisesti nuoret ehdokkaat. Myös kansalaisjärjestöjen ääni nousee kuuluviin haastatteluissa. Pääkaupunkiseudulla toimiva radio antaa tilaa myös maahanmuuttajataustaisille ehdokkaille ja äänestäjille.

Radion tarkoituksena on tavoittaa nuoria pääkaupunkiseudun äänestäjiä, lisätä heidän tietoisuuttaan vaaleista ja tuoda esiin heitä kiinnostavia vaaliteemoja. Vaaliradiolla tuetaan kansalaisoikeuksien toteutumista, demokratiaa ja sananvapautta.

– Politiikka on alkanut kiinnostaa nuoria koko ajan enemmän ja enemmän. Meidän oppilaitosten opiskelijat ovat selvästi huomanneet, että juuri kuntavaaleissa on mahdollisuus vaikuttaa opiskelijoita koskeviin arkisiin asioihin. Vaaliradiossa tullaan kuulemaan ja näkemään erittäin monipuolista ja hyvätasoista ohjelmaa meitä kaikkia koskevista aiheista, lupaa radiotyön opettaja Sami Huohvanainen Metropolia Ammattikorkeakoulusta.

Vaaliradio.fi -verkkosivusto tarjoaa lisää ehdokashaastatteluja, vaalijuttuja ja -videoita. Vaaliradio näkyy myös Stadi.TV-kaapelikanavalla arkisin klelo 10-12 ja 16-18.

Mediamonitori