TDF myy Digitan First State Investmentsille

kirjoittanut

kategoriassa

Digita-logoRanskalainen TDF-konserni on sopinut Digita Oy:n myymisestä australialaislähtöiselle infrastruktuurisijoittajalle First State Investmentsille. Tällä kaupalla TDF toteuttaa strategiaansa keskittyä Ranskan ja Saksan toimintoihinsa, jotka ovat sen ydinmarkkina-aluetta. Kaupan toteutumisen ehtona ovat työ- ja elinkeinoministeriön sekä valtioneuvoston hyväksynnät.

First State Investments omistaa Euroopassa mm. sähköjakeluverkkoa ja vesiliiketoimintaa Iso-Britanniassa sekä maakaasuverkon Espanjassa.

– Olemme tyytyväisiä päästyämme sopimukseen, jolla Digitasta tulee ensimmäinen suomalainen infrastruktuurisijoituksemme. Digita tuottaa tärkeää palvelua valtakunnanlaajuisella laadukkaalla lähetysverkollaan. Tähtäämme tiiviiseen yhteistyöhön Digitan johdon, henkilöstön ja sidosryhmien kanssa varmistaaksemme Digitan jatkuvan menestyksen ja sen liiketoiminnan kestävän kasvun pitkällä tähtäyksellä, First State Investmentsin infrastruktuuritransaktioiden johtaja Marcus Ayre kertoo.

– Olemme iloisia saadessamme First State Investmentsin omistajaksemme. Se on organisaatio, jolla on vahvat näytöt laadukkaiden palvelujen tuottamisesta, ja se on sitoutunut edelleen kehittämään suorituskykyämme pitkäjänteisesti. Tämä uusi kumppanuus mahdollistaa lisäinvestoinnit verkkoon ja lisäarvon tuottamisen kaikille sidosryhmillemme, kehuu Digitan toimitusjohtaja Sirpa Ojala.

Digitan lähetysverkko koostuu 36 pääasemasta, 152 täytelähetinasemasta ja kymmenistä ohjelmansiirron linkkiasemista. Yhtiön verkkohallintakeskus Helsingissä valvoo verkkojen toimintaa 24 tuntia vuorokaudessa.

Mediamonitori