DX-kuuntelijat suuntaavat Vuosaareen

kirjoittanut

kategoriassa

Kaukaisten radioasemien kuuntelua harrastavat DX-kuuntelijat kokoontuvat viikonloppuna 3.-5. elokuuta perinteiseen kesäkokoukseen, joka tänä vuonna järjestetään Kokoushotelli Rantapuistossa Helsingin Vuosaaressa. Kyseessä on DX-kuuntelijoiden 50. kesäkokous. Paikalle odotetaan viikonloppuna noin sataa radioharrastajaa. Kokouksen järjestäjänä toimii DX-kuuntelijoiden kattojärjestö Suomen DX-Liitto ry (SDXL).

Kesäkokouksen ohjelma yhdistää historiaa ja päivänpolttavia aiheita. Lauantain ohjelmassa on muun muassa painavaa asiaa radiovastaanottimista, kuten uuden SDR-teknologian viimeisimmästä kehityksestä. ULA-kuuntelijoiden FM-paneelissa kuullaan kesän kuuntelutuloksista nyt, kun uusi, kuuntelun mullistava teknologia on tullut laajalti käyttöön.

Aikaa on varattu myös historialle ja nostalgialle. Lauantaina muistellaan muun muassa ensimmäistä DX-kuuntelijoiden kokousta Helsingin Kaivopuistossa vuonna 1963. Luvassa on myös perinteinen DX-huutokauppa, jonne enemmän tai vähemmän arvokkaat tai hauskat DX-esineet ovat tervetulleita.

Suomen DX-Liiton juhlakesäkokouksen tunnelmia voi seurata lauantaina Scandinavian Weekend Radion taajuuksilla.

Mediamonitori