DNA:n tv-lähetysverkko valmis

kirjoittanut

kategoriassa

DNA-logoDNA:n televisiolähetysverkko valmistui viime keskiviikkona, kun verkko-operaattori otti käyttöön tv-lähettimensä Kouvolan Palomäessä. DNA:n verkko tavoittaa nyt noin 85 prosenttia kotitalouksista. Yhtiön verkon kautta on saatavissa antennikoteihin kaikkiaan 19 maksu-tv-kanavaa. Teräväpiirtokanavia on tarjolla antennikoteihin tällä hetkellä yhdeksän. Yle HD -teräväpiirtokanava on seurattavissa maksutta ilman tv-korttia, ja DNA Welho -tv-kortilla näkyy maksutta myös MTV3 HD.

– DNA:lla on Suomen laajin kanavatarjonta sekä kaapelissa että antenniverkossa ja samalla myös eniten teräväpiirtokanavia. Meille on erittäin tärkeää pystyä tarjoamaan laadukkaat ja monipuoliset televisiopalvelut kaapeliverkon lisäksi myös antennikoteihin, kertoi DNA:n televisioliiketoiminnasta vastaava johtaja Mikko Saarentaus.

DNA:n antennilähetysverkko käyttää DNA:n matkaviestinverkon mastoja. Ratkaisu on toteutettu taajuuksia tehokkaasti hyödyntävällä yhden taajuuden SFN-verkkoteknologialla, ja lähetykset tapahtuvat VHF-taajuudella. DNA:lla on valmis suunnitelma siitä, miten verkon näkyvyysalue saadaan kasvatettua 98 prosenttiin ja loput taloudet katettua muilla teknologioilla.

– Viestintäpolitiikan tavoitteena on tarjota laadukkaat ja hinnaltaan edulliset televisio- ja radiopalvelut, jotka ovat kaikkien saatavilla asuinpaikasta riippumatta. Haluamme edistää uuden tekniikan käyttöönottoa, mutta samalla varmistaa, että uuden tekniikan käyttöönotossa on riittävän pitkät siirtymäajat. Nykyisistä laitteista ei näin tarvitse luopua ennen kuin ne ovat elinkaarensa lopussa, keskiviikkona DNA:n tiedotustilaiduusessa puhunut asunto- ja viestintäministeri Krista Kiuru sanoi.

Mediamonitori