SWR:n Juhannusradio nyt myös ulalla

kirjoittanut

kategoriassa

SWR-logoLauantaina lähettävä Juhannusradio kuuluu ensimmäistä kertaa FM-taajuudella 104,2 MHz. Juhannusradio on Scandinavian Weekend Radion tuottama erikoisohjelma, joka elää Suomen virallisen juhannuskaupungin Virtain tapahtumissa. Juhannusradion lähetykset alkavat lauantaina kello 00.00 ja jatkuvat läpi vuorokauden.

SWR:n Juhannusradion lyhytaaltotaajuuksia ovat 6170 ja 5980 KHz. Keskiaalloilla asema lähettää taajuudella 1602 kHz. SWR:n nettisivuilla ja Facebook-sivulla voi ihastella kuvia aseman toiminnasta. Esillä on näyttävä kuvasarja FM-antennin asentamisesta.

Juhannusradion jälkeen SWR lähettää seuraavan kerran heinäkuun ensimmäisenä lauantaina, jolloin radio viettää 12-vuotissyntymäpäiviään.

Mediamonitori


Kommentit

2 vastausta artikkeliin “SWR:n Juhannusradio nyt myös ulalla”

 1. Kyllä tuolla näky olevan jotain ULA-lähetyksiä jo toukokuun alussa…

  Taajuusarpa ei erityisen hyvin ole suosinut, sillä Rock Ylöjärvi samalla taajuudella häirinnee kuuluvuutta Virtain eteläpuolella. Tampereen seudulla vastaanotto dx-mielessäkin voi olla hankalaa tai jopa mahdotonta.

  Onko lähetys ULA:lla stereo ja RDS käytössä?

  Keski- ja lyhytaaltolähettimet SWR:llä ovat käsittäkseni kaikki itse tehtyjä. Onko myös ULA-lähetin?

  Seuraava askel voisi olla striimin pystyttäminen. Se toisi myös lisää kuuntelijoita, joilla ei mahdollista kaupunkiolosuhteissa vetää pitkiä lankoja AM-lähetysten vstaanottoa varten tai jotka eivät asu ULA-lähetteen kuuluvuusalueella.

 2. Tero Toivonen avatar
  Tero Toivonen

  [quote name=”A.P”]Kyllä tuolla näky olevan jotain ULA-lähetyksiä jo toukokuun alussa…

  Keski- ja lyhytaaltolähettimet SWR:llä ovat käsittäkseni kaikki itse tehtyjä. Onko myös ULA-lähetin?
  [/quote]

  Juhannusradio ei ole lähettänyt ennen tätä ulalla. FM-toiminta on kyllä huomoioitu Mediamonitorin Tilapäiset-luettelossa.

  Lähetin lienee vanhaa paikallisradiokalusta 80-luvulta, mikäli saamani tiedot lähettimen alkuperästä ovat paikkaansapitäviä.