Uusia taajuuksia Ylelle ja kaupallisille radioille

kirjoittanut

kategoriassa

Liikenne- ja viestintäministeriö -logoLiikenne- ja viestintäministeriön hyväksymä tuore radiotaajuuksien käyttösuunnitelma tuo Yleisradiolle ja kaupallisille radioasemille lisää kuuluvuutta. Yle Puhe laajentaa verkkoaan uudella lähettimellä Pohjanmaan Korsnäsissä. Kristiinankaupungin Pyhävuorelle Puhe saa tehokkaamman taajuuden. Lisäksi Ilomantsin Naarvan lähettimen tehoa voidaan korottaa. Osa muutoksista on jo tehty.

Kaupallisista radioista Radio Kajaus tiedottaa jo Pyhätunturin uudesta taajuudesta, joka on liitetty aseman taajuuskokonaisuuteen. Lupa on voimassa vuoden 2019 loppuun. Radiotaajuuksien käyttösuunnitelmasta selviää lisäksi, että joensuulaisen Oi fm:n verkkoon on lisätty Kiteen taajuus 87,7 MHz. Radio Porin taajuuskokonaisuutta täydentää entinen Radio Mantan taajuus Kokemäellä (98,0 MHz). Iskelmä Sastamalan Kankaanpään tilapäistaajuus 105,3 MHz on liitetty aseman verkkoon pitkäaikaisella luvalla.

Aiemmin Iskelmä Mikkelin taajuuskokonaisuuteen kuulunut 107,5 MHz on erotettu omaksi Mikkeli 2 -kokonaisuudeksi. Taajuudesta on ollut kiinnostunut Järviradio. Radio SuomiPOPin Parkanon taajuus 100,2 MHz on vahvistettu osaksi aseman osavaltakunnallista verkkoa. Radio Aallolle on merkitty Ähtäristä taajuus 105,5 MHz.

Radio Nostalgian verkkoon on lisätty Porvoon taajuus 88,4 MHz, joka on aiemmin ollut Radio Sputnikin käytössä. Järviradion tilapäistaajuus 100,0 MHz Alajärven keskustassa on muutettu pysyvämmäksi taajuudeksi 100,1 MHz.

Uusi asetus radiotaajuuksien käyttösuunnitelmasta vahvistettiin liikenne- ja viestintäministeriössä maaliskuun puolivälissä. Asetus astui voimaan 23.3.2012. Uudistusta edelsi lausuntokierros, jolla radiotoimijat saivat esittää toivomuksia vapaiden taajuuksien käyttöönotosta ja liittämisestä jo olemassa oleviin taajuuskokonaisuuksiin.

Mediamonitori – LVM