DNA:n tv-verkko laajenee jälleen

kirjoittanut

kategoriassa

DNA-logoDNA aloittaa antenniverkon tv-lähetykset lähiaikoina Etelä-Pohjanmaalla, Pohjanmaalla, Keski-Pohjanmaalla ja Pohjois-Karjalassa. VHF-taajuuksilla toimivat lähettimet Seinäjoen Jouppilanvuorella ja Vaasan Klemettilässä otetaan käyttöön keskiviikkona 28. maaliskuuta kello 10. Kokkolan Kosilassa sijaitseva lähetin on testikäytössä tiistaista torstaihin 27.-29. maaliskuuta päivittäin kello 10-20. Samaan aikaan koelähetetään Pohjois-Karjalan Pyytivaaralla.

DNA:lta on saatavissa antennikoteihin jo kaikkiaan 18 tv-kanavaa, joista kuusi lähettää ohjelmat teräväpiirtona, ja myöhemmin keväällä antenniverkon tarjonta kasvaa edelleen. YLE HD -teräväpiirtokanava on seurattavissa maksutta, ilman tv-korttia.

– Suurikokoiset teräväpiirtotelevisiot ovat yleistyneet kotien olohuoneissa nopeasti, ja tiedämme, että myös Pohjanmaalla on jo kovasti odotettu HD-lähetystemme alkamista. Olemme iloisia voidessamme nyt tuoda antenniverkon koko palveluvalikoiman tarjolle myös sinne, sanoo DNA:n televisioliiketoiminnasta vastaava johtaja Mikko Saarentaus.

Joensuuta ympäristöineen palveleva Kontiolahden Pyytivaaran lähetin on testikäytössä tiistaista torstaihin 27.-29. maaliskuuta kello 10-20. Kontiolahden lähettimen näkyvyysalue kattaa muun muassa Joensuun, Kontiolahden, Liperin, Enon, Hammaslahden ja Polvijärven keskustaajamat.

Koelähetyksillä mahdollistetaan kiinteistöjen antennivastaanottojärjestelmien testaus ja mahdollisten päivitystarpeiden kartoitus vielä ennen lähettimien varsinaista käyttöönottoa 11. huhtikuuta.

DNA:n antenniverkon kanavat näkyvät verkon peittoalueen talouksissa, joissa on toimiva VHF-antenni suunnattuna DNA:n verkon lähetinasemaan sekä DVB-T2 Antenna Ready HD -vastaanotin. Alueen antenniurakoitsijoilta saa tarvittaessa avun antennin suuntaus- ja asennustöissä.

VHF-taajuusalueella toimivat lähettimet saattavat aiheuttaa häiriöitä tietyissä osissa näkyvyysaluetta sijaitsevien kiinteistöjen tv-kuvaan, jos signaalien vahvistusta ei voida säätää kiinteistön antennijärjestelmässä erikseen. Häiriöt rajoittuvat noin viiden kilometrin päähän DNA:n lähettimestä.

Jos kiinteistön UHF-vastaanotossa ilmenee ongelmia VHF-lähettimen näkyvyysalueella, kiinteistön tulee päivittää antennijärjestelmänsä.

Mediamonitori