Kolmelle maksukanavalle ohjelmistolupa

kirjoittanut

kategoriassa

Valtioneuvosto-logoValtioneuvosto myönsi torstaina toimiluvan kolmelle uudelle maksulliselle tv-kanavalle. Luvan saivat MTV Oy:n teräväpiirtokanavat Canal+ First HD ja Canal+ Urheilu HD sekä Turner Broadcasting System Europe Limitedin CNN International. Luvat ovat voimassa huhtikuun puolivälistä vuoden 2016 loppuun. Ne oikeuttavat lähetyksiin kanavanipussa F. Kaikki hakijat saivat toimiluvan. F-kanavanipussa olisi ollut tilaa vielä yhdelle tavanomaiselle tv-kanavalle.

Canal+ First HD tarjoaa lähinnä amerikkalaisia elokuvia. Canal+ Urheilu HD sisältää suoria urheilulähetyksiä sekä muuta urheiluohjelmistoa. CNN International on kansainvälinen uutiskanava.

Liikenne- ja viestintäministeriö tiedotti maanantaina, että se on vastaanottanut kaksi verkkotoimilupahakemusta uuteen kanavanippuun H. Luvanhakijoina ovat Anvia Oyj ja Digita Oy. Luvista päätetään myöhemmin.

Mediamonitori – LVM, M&M