Helsingin oppilaitosradioilla juhlavuosi

kirjoittanut

kategoriassa

Kaupunkiradio-logoHelsingissä toimivat opiskelijaradiokanavat juhlistavat pitkää historiaansa tänä keväänä Kaupunkiradion taajuudella. Aseman toiminnassa mukana olevalla Laajasalon opistolla on pyöritetty radiota jo 20 vuotta ja Metropolia Ammattikorkeakoulukin on ollut toiminnassa mukana vuosikymmenen. Juhlavuoden 2012 kunniaksi kuullaan erikoislähetyksiä, parhaita pätkiä menneiltä vuosilta sekä vanhojen tekijöiden haastatteluja.

Kaupunkiradio aloittaa toimintansa maanantaiaamuna pääkaupunkiseudun taajuudella 100,0 MHz. Kahdeksan viikkoa kuuluva kanava on Metropolia Ammattikorkeakoulun, Laajasalon opiston, Kirjasto 10:n ja muiden nuorten pääkaupunkilaisten toimijoiden tämänkeväinen yhteisprojekti.

Nuori ja yhteisöllinen Kaupunkiradio tarjoilee päivittäisiä lähetyksiä ja yllätyksellisiä erikoisohjelmia aamu kahdeksasta ilta kymmeneen. Usean toimituksen yhteistyön tuloksena taajuudelta kuulee uutta, mutta kaupunkilaiselle läheistä, tuoretta sisältöä. Kanavaa pyörittävät tulevaisuuden radioäänet. Kaupunkiradio soittaa musiikkia, jota ei muilla taajuuksilla kuulla, sekä tuoreimpia uutuuksia genre-rajoja ylittäen.

Laajasalon uudessa studiossa riitti vilskettä heti Kaupunkiradion avauspäivänä maanantaina. Kuvassa tuottajat seuraavat aamulähetyksen kulkua tarkkaamossa (Kuva: Arvo Talve).

Mediamonitori