Radio Citystä halutaan maakunnallinen

kirjoittanut

kategoriassa

Radio City -logoSBS Finland on esittänyt liikenne- ja viestintäministeriölle toiveen saada vuodenvaihteessa lähetykset aloittaneelle Radio Citylle lisätaajuuksia. Radio City kuuluu pääkaupunkiseudulla taajuudella 99,4 MHz. SBS on jättänyt lausunnon radiotaajuuksien käyttösuunnitelman muutoksesta viime perjantaina. Yhtiö havittelee Citylle taajuuksia Porvoosta ja Hyvinkäältä. Lisäkuuluvuutta haetaan myös Radio Sadalle ja Radio Megalle.

SBS:n lausunnossa ilmaistaan kiinnostus Porvoon taajuuden 88,4 MHz saamisesta Radio Cityn käyttöön. Hyvinkäältä SBS havittelee toista kokonaan uusista taajuuksista (89,9 MHz ja 92,7 MHz). Yhtiö perustelee taajuustoiveitaan halulla kehittää vain yhdellä taajuudella toimivasta Radio Citystä alueellinen radioasema. Perusteluina ovat työllisyysvaikutukset sekä maakuntalehtien ja Yleisradion kanssa käytävä koveneva kilpailu yleisöstä ja mainostajista. SBS mainitsee paikallisradiotoiminnan osuuden olevan yhtiön koko radioliikevaihdosta 40 prosenttia.

SBS halajaa lisää kuuluvuutta myös Turun ja Salon seudulla toimivalle Radio Sadalle ja Oulun ja Raahen seudulla lähettävälle Radio Megalle.

Liikenne- ja viestintäministeriö on pyytänyt radiotoimijoilta lausuntoja radiotaajuuksien käyttösuunnitelman muutoksesta. Käytöstä vapautuneita taajuuksia on Porvoon lisäksi Kiteellä, Mikkelissä, Kokemäellä, Ähtärissä, ja Pelkosenniemellä. Uusi asetus radiotaajuuksista hyväksyttäneen lähiviikkoina.

Mediamonitori – LVM


Kommentit

3 vastausta artikkeliin “Radio Citystä halutaan maakunnallinen”

 1. Mikko Haajamo avatar
  Mikko Haajamo

  😀 Saakohan Radio Mega uuden taajuden sinne Pelkosenniemeen.

 2. Mikko Haajamo avatar
  Mikko Haajamo

  Koskakohan Radio City laajentuu kuuluuvuudeltaan koko uudellemaalle?
  Myös aina Hankoon asti omalle vapaalle ulataajuudelle.

 3. Voisiko joku kertoa millä periaatteella esim. Radio Megalle pitäisi antaa lisäkuuluvuutta kesken toimilupakauden? Tai radio Citylle lupa laajentua? Jos taajuuksia on vapaana, niin niiden haku pitää tietenkin avata kaikille, ei vain pienelle klikille, jolla on jo muutenkin kaikki mahdolliset luvat Suomessa. Käsittämätöntä. Kaiken lisäksi tämmöinen toiminta näyttää todella epäilyttävältä. Monopolien pyörittäjät vievät virkamiehiä kuin pässiä narussa.