Uusia tv-toimilupia haettavaksi

kirjoittanut

kategoriassa

LVM-logoValtioneuvosto asetti tiistaina haettavaksi verkko- ja ohjelmistolupia television uuteen kanavanippuun erimielisyyksistä huolimatta. Uusi kanavanippu on liikenne- ja viestintäministeriön mukaan lähes valtakunnallinen. Se peittää väestöstä noin 65 prosenttia ja hajautuu maantieteellisesti kolmeen eri osaan. Alueen järkevästä liiketoiminnallisesta kokonaisuudesta oli ministeriössä paljon erimielisyyttä. Osa ministeriön edustajista ei olisi laittanut toimilupia lainkaan hakuun. Vastakkainen näkemys kuitenkin voitti, koska verkko-operaattoreita kiinnostivat hakuun tulevat luvat.

Ministeriön mielestä lupien myöntäminen on perusteltua, koska viestintää on kehitettävä tasapainoisesti.  Ministeriö tarkentaa, että toimilupien tarkoitus on lisätä kilpailua maanpäällisten televisioverkkojen tarjonnassa ja viedä viestintäverkkojen tasapainoista kehitystä eteenpäin. Nipun väestönpeiton laajennus lienee tulevaisuudessa mahdollista, mutta kovin suuriin laajennuksiin ei ole varaa. Viestintävirasto on jo aloittanut laajennuksen mahdollistavat taajuuskoordinoinnit.

Uudessa kanavanipussa on edellytyksenä uusimman pakkaus- ja jakelutekniikan käyttö, jotta HD-tasoiset lähetykset ovat mahdollisia. Nippuun mahtuu noin viidestä seitsemään kanavaa. Viime aikoina lupia ovat saaneet etenkin maksulliset televisiokanavat. Luvat ovat voimassa vuoden 2016 loppuun saakka.

Mediamonitori – YLE, LVM


Kommentit

Yksi vastaus artikkeliin “Uusia tv-toimilupia haettavaksi”

  1. Mikko Haajamo avatar
    Mikko Haajamo

    😀 Kuuloko tähän listaan Urhotv total kanavapaketti.Joka on ollut saatavilla vain soneralta.