YleX:llä taajuusmuutoksia tiistaina ja torstaina

kirjoittanut

kategoriassa

YleX-logoYleX:n taajuuskokonaisuudessa tapahtuu muutoksia tällä viikolla. YleX ja YLE Puhe vaihtavat keskenään taajuuksia Eurajoen ja Jyväskylän radioasemien kuuluvuusalueella. Eurajoella muutos toteutetaan tiistaina 13. joulukuuta ja Jyväskylässä torstaina 15. joulukuuta. Muutoksen jälkeen YleX:n kuuluvuus voi paikka paikoin heikentyä.

YleX saa käyttöönsä Eurajoella YLE Puheen taajuuden 103,5 MHz (3 kW). YLE Puhe siirtyy YleX:n taajuudelle 92,0 MHz (30 kW). Vaihdos toteutetaan tiistaina kello 10-11. Muutoksen jälkeen YleX:n kuuluvuus voi heikentyä erityisesti kuuluvuusalueen reuna-alueilla. Näillä alueilla saattavat kuulua parhaiten Tampereen, Pyhävuoren, Tammelan tai Turun lähetystaajuudet.

Jyväskylässä YleX siirtyy YLE Puheen nykyiselle taajuudelle 87,6 MHz (3 kW) torstaina kello 8-13 välisenä aikana. YLE Puhe perii YleX:n taajuuden 92,5 MHz (30 kW). Lähetystehon pienentyessä YleX:n kuuluvuus voi heikentyä kauempana Jyväskylästä. Kanavan kuuntelua voi yrittää Pihtiputaan, Lahden, Tampereen, Ähtärin, Mikkelin, Kuopion tai Pieksämäen lähetystaajuuksilla.

Muutostyöt johtuvat YLE Puheen muuttamisesta valtakunnalliseksi kanavaksi vuodenvaihteessa. Osa Puheen taajuuksista vaihtuu ja joidenkin lähettimien tehoja korotetaan. Lisätehoja on jo otettu käyttöön loppusyksyn ja alkutalven aikana useilla paikkakunnilla.

Mediamonitori

Mediamonitorin taajuuslistan tuoreimmassa päivityksessä on huomioitu Ylen taajuus- ja tehonmuutokset. Lisäksi kaikkien radiokanavien taajuustapahtumia seurataan erillisestä artikkelissa.