Testailua ja koulutusta pääkaupunkiseudun taajuudella

kirjoittanut

kategoriassa

Metroradio Finland -logoMetroradio Finland Oy koelähettää ja kouluttaa loppuvuoden aikana Helsingin taajuudella 100,0 MHz. Yhtiön radiokanavien Metro FM, Radio SuomiPOP ja Groove FM:n henkilöstö pääsee perehtymään kanavien teknisiin ja äänimaisemallisiin parannuksiin julkisen radiokanavan avulla. Ainakin toistaiseksi ilman nimeä oleva radioasema aloittaa lähetykset näillä näkymin marraskuussa, Metroradiosta kerrotaan. Tilapäinen lupa on voimassa ensi tammikuun puolivälin tietämille. Suurin osa radiotaajuuden sisällöstä tulee olemaan Radio SuomiPOPin lähetystä.

Metroradio valmistautuu tulevaan uuteen lupakauteen huolella. Groove FM:lle ja Radio SuomiPOPille tulee runsaasti uusia taajuuksia ja huomattavasti nykyistä laajempi kuuluvuus. Loppuvuoden aikana tullaankin tiedottamaan kuuntelijoita sekä taajuusvaihdoista että kokonaan uusista kuuluvuusalueista. Groove FM ehti jo aloittaa lähetykset Lapualla ja Kajaanissa, joissa sillä on kolmen kuukauden tilapäislupa ennen kahdeksan vuoden luvan voimaanastumista.

Radio SuomiPOP vaihtaa joitakin taajuuksia Radio Novan kanssa. Vaihdoksella halutaan tasapuolistaa eri valtakunnallisten toimijoiden kilpailutilannetta. Novan verkko on ollut tähän asti ylivoimainen kuuluvuutensa ansiosta.

Lisätehoja ja lähettimiä on tulossa myös muille osavaltakunnallisille toimijoille. NRJ:n ja The Voicen tehoja korotetaan monilla paikkakunnilla. Myös Nelosen radioille on luvassa lisää kuuluvuutta.

Mediamonitori