Trombit FM on kevyttä muttei aivotonta

kirjoittanut

kategoriassa

Trombit-logoHEO Mediapajan jokakeväinen paikallisradio Trombit FM tuivertaa radiotaajuudella 103,1 MHz maanantaista 21. maaliskuuta alkaen. Pääkaupunkiseudun ULA-laineiden ohella netissä kuuluva radioasema on osa Mediapajan monimediakokonaisuus Trobitia, jota tuottaa noin sata opiskelijaa oppilaitoksen eri linjoilta. Trombit FM päättää tämänkertaisen toimintajaksonsa 15. huhtikuuta.

Trombit FM on HEO Mediapajan radio- ja tv-journalismin linjan 21 opiskelijan voimainkoitos, joka tarjoaa kuuntelijalle päivänpolttavia aiheita ja hyvää musiikkia kevyesti muttei aivottomasti. Näin radiotarjontaa luonnehtii kanavan toimituspäällikkö Rea Haverinen, jonka mukaan Trombit FM on suunnattu 20-30 -vuotiaielle pääkaupunkiseutulaisille nuorille.

Radiotoimitus työstää arkisin ohjelmavirtaa kello 7-18. Illalla kanavan ohjelmistosta vastaa HEO Mediapajan urheilujuornalismin opiskelijat. Trombitin arkipäivä alkaa aamushow Aamupalalla, joka nojautuu energisiin juontajiin. Myös studiovieraita on aamuihin luvassa.

Lisää kannanottoja ajan ilmiöihin tuodaan esille kello 10-12 lähetettävässä Päivän pikaset -ohjelmassa. Kello 12 ja 13 välillä kanava on omistettu erikoisohjelmille, jotka käsittelevät muun muassa musiikkia. Alkuiltapäivän kaksituntinen Suljettu osasto esittelee eri alakulttuureja ja harrastuksia, kuten roolipelejä ja tyttöjen suosimaa hevosharrastusta.

Iltapäiväshow Rankka päivä tuo studioon mielenkiintoisia vieraita ja nostaa esille ajankohtaisia aiheita.

– Radio- ja tv-linjamme on radionteossa mukana intohimoisesti. Teemme ohjelmista rohkeasti sellaisia, joita itse haluaisimme radiosta kuulla, ja uskomme täyttävämme kuuntelijoidemme odotukset, Haverinen luottaa.

Haverinen haluaakin korostaa kanavan omaleimaisuutta ja koko Trombit-projektin monimediaisuutta. Mukana monimediatuotannossa ovat multimedialinja, graafisen suunnittelun linja, lehtijournalistiopiskelijat ja urheilujournalistit. Sisältötuotantoa tehdään osoitteeseen www.trombit.net.

Media-alalle koulutetaan runsaasti nuoria, mutta tämä ei huolestuta Haverista.

– En halua ajatella, ettei kouluttautumisessa mediaosaajaksi olisi järkeä. Osaajille riittää töitä, kunhan jaksaa lähteä liikkeelle ruohonjuuritasolta, Haverinen muistuttaa.

Trombit FM:n sivut avataan osoitteessa www.trombit.net/radio.

Mediamonitori


Kommentit

Yksi vastaus artikkeliin “Trombit FM on kevyttä muttei aivotonta”

  1. Mikko Haajamo avatar
    Mikko Haajamo

    😀
    Saapa nähdä, koska trombit fm alkaa hakemaan toimilupaa kuudeksi kuukaudeksi.