Radio Asia lopettaa maaliskuun lopussa

kirjoittanut

kategoriassa

Helsingissä ja Tampereella reilun vuoden ajan teknisillä radioluvilla lähettänyt Radio Asia lopettaa toimintansa 31. maaliskuuta kello 16. Aseman verkkosivuilla kerrotaan, että kanavan toimintaa ei jatketa taloudellisista syistä. Asema haki pitkäaikaista toimilupaa isoimmat kaupungit kattavista kaupunkiverkoista vuosiksi 2012-2019.Toimilupaa ei kuitenkaan herunut valtioneuvoston käsittelyssä helmikuussa.

Asema haki lupaa pop-musiikkia soittavalle ja runsaasti puhetta tarjoavalle kanavalle, jonka pääkohderyhmä olisi ollut 30-65 -vuotiaat. Ohjelmia olisi toimitettu suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.

– Olemme saaneet runsaasti positiivista kuuntelijapalautetta sekä mediapalautetta  ohjelmistostamme ja toivomuksia toimintamme jatkumisesta. Valitettavasti ilman radiotoimilupaa Radio Asialla ei ole liiketaloudellisia edellytyksiä jatkaa, joten joudumme lopettamaan lähetystoiminnan, Radio Asian sivuilla todetaan.

Radio Asian taustalla on mediapalveluja tuottava FutuVision Media Oy. Yhtiön päätoimipaikka sijaitsee Tampereella. Asema kuuluu maaliskuun loppuun pääkaupunkiseudulla taajuudella 105,8 MHz ja Tampereella taajuudella 106,8 MHz. Lähetyksiä voi kuunnella myös netissä.

Mediamonitori – Radio Asia