Korpiradion vaaliohjelmista paistaa huumori

kirjoittanut

kategoriassa

Vantaan Koivukylästä ilmoille kajahtava tilapäinen Korpiradio aikoo nostaa tulevat eduskuntavaalit esille huumorin avulla. Vaaleihin valmistautuvat ehdokkaat saavat äänensä esiin pääkaupunkiseudulla taajuudella 89,7 MHz lähettävän radioaseman kautta tämän viikon lopulta vaaleja seuraavaan aamuun saakka. Korpiradion taustalla on yksityishenkilö Erkki Tidenberg.

Taksia ajanut ja radio-ohjelmia tehnyt Tidenberg tuntee lukuisia poliitikkoja ja on seurannut kuluvan vaalikauden aikana kansanedustajien edesottamuksia. Tidenberg kertoo keränneensä lehtileikekokoelman, jossa on juttuja kansanedustajien tekemisistä ja tekemättä jättämisistä. Korpiradion ohjelmissa käydään asioita läpi sketsein ja kevyen huumorin saattelemana. Vakavampaakin asiaa Tidenberg lupaa kanavalla puhua.

– Radion kanssa yhteistyötä tekevät kansanedustajat saavat tietysti sanoa sanottavansa kanavalla. Tämä on ehdokkaille poikkeuksellinen muoto saada tuoda itseään esille, Tidenberg kuvailee.

Ohjelmissa kerrotaan kaikkien mukaan tulevien kansanedustajien menemisistä ennen vaaleja. Juonnettua ohjelmaa siivittää hyvä kotimainen ja myös ulkomainen musiikki.

Poliittista huumoria tuottaa muun muassa Klaus Thomasson. Lisäksi  äänessä ovat valtakunnan julkkiksista Raimo Häyrinen, Matti Esko ja kansanedustaja Antti Kaikkonen sekä monet muut tunnetut nimet. Kaikki ei ole pelkkää politiikkaa, sillä esimerkiksi raviväen omaa ohjelmaa lähetetään keskiviikkoisin ja lauantaisin.

Juonnettua lähetystä tulee kello 6-21, mutta kanava suoltaa musiikkia läpi vuorokauden. Vaalipäivänä ohjelmassa on tulospalvelulähetys ja seuraavana aamuna vaalionnistujien ja -epäonnistujien mietteiden kuulemista.

Tidenberg on toimittanut ohjelmia aikoinaan Radio Ykkösessä. Ajatus omasta radiosta kypsyi pitkälti lehtileikekokoelman takia. Radiotyö on aina kiinnostanut Tidenbergiä.

Korpiradion kulut katetaan ehdokkaiden ja yhteistyökumppanien kautta. Kanava pyrkii olemaan puolueeton ja huomioimaan eri poliittisia suuntia edustavat kansanedustajaehdokkaat.

Lähetykset Pasilan linkkitorniin asennetusta lähettimestä olisivat alkaneet jo kuukausi sitten, jos vapaita taajuuksia olisi ollut.

Mediamonitori