Bassoradio luottaa yhteisölähtöiseen radioon

kirjoittanut

kategoriassa

Bassoradio-logoEnsi vuoden alussa Ouluun, Jyväskylään, Tampereelle ja Turkuun laajentava Bassoradio aikoo säilyttää yhteisöllisen radioaseman leiman. Tähän asti vain pääkaupunkiseudulla taajuudella 102,8 MHz kuulunut rytmimusiikin erikoiskanava hakee paikallisia yhteistyökumppaneita uusien kaupunkien dj-piireistä. Ohjelmiston pohja säilyy laajenemisesta huolimatta nykyisenlaisena.

Valtioneuvosto myönsi helmikuussa Bassoradion taustayhtiö Oy Basso Media Ltd:lle toimiluvan toiseen uusista kaupunkiradioverkoista. Lupa on voimassa vuodet 2012-2019. Osavaltakunnalliseksi kasvava Bassoradio luottaa siihen, että kohderyhmää on riittävästi myös pääkaupunkiseudun ulkopuolisissa kasvukeskuksissa. Toimitusjohtaja Jan Zapasnik tähdentää, ettei kanava ole pyrkinyt olemaan pelkästään ”stadilaisten” juttu.

– Jokaisella uudella paikkakunnalla on sellaista porukkaa, joiden kanssa voidaan tehdä yhteistyötä. Sen osoittaa mediamme käyttäjäkunnan jakautuminen eri paikkakuntien välille. Basso-monimedian käyttäjistä noin 65 prosenttia on pääkaupunkiseudulta ja lopusta 35 prosentista valtaosa uusista kuuluvuusaluekaupungeistamme.

Bassoradion ohella Basso-lehteä julkaiseva mediayhtiö aikoo kasvaa järkevästi. Uutta väkeä palkataan, kunhan ensi vuosi lähestyy.

Bassoradio tuottaa myös tilapäisiä tapahtumaradioita. Zapasnik kertoo, että viime syksynä useilla paikkakunnilla toiminut, uuden automerkin lanseeraamiseen liittynyt Juke FM oli esimerkki onnistuneesta radioprojektista. Ensi kesänä Helsingissä toimii hieman samantyyppinen asema, Zapasnik paljastaa. Viestintäviraston ohjelmistolupaluettelo puolestaan kertoo, että Bassolla on lyhyitä tilapäislupia ensi kesänä Oulussa, Jyväskylässä, Tampereella ja Turussa.

Vakituisena paikallisradiona toimivan Bassoradion ohella Suomessa lähettää kaksi muutakin rytmimusiikin erikoiskanavaa. Nämä olivat samalla viivalla valtioneuvoston päättäessä radiotoimiluvista, mutta päättäjien vaakakuppi kallistui Bassoradion eduksi. Zapasnik uskoo, että yhteisölähtöinen radiopohja toi luvan juuri Bassoradiolle. Kanavalla on ohjelmantekijöitä yli 120.

Teknisillä luvilla ja tilapäisillä ohjelmistoluvilla lähettävistä asemista Zapasnikilla on selkeä näkemys.

– Pidän kilpailua hyvänä asiana. Toisaalta toivon alalle selkeitä pelisääntöjä siihen, miten tilapäisluvilla saa lähettää. Nykyinen käytäntö ei ole hyvä radiotoimialalle, sillä monille mainostajille on epäselvää, mikä asema toimii vakituisella ja mikä tilapäisellä luvalla, Zapasnik tähdentää.

Mediamonitori