Seinäjoki TV hamuaa uutta lupaa

kirjoittanut

kategoriassa

Seinäjoki TV -logoPieni paikallistelevisio hakee pitkäaikaista ohjelmistolupaa Seinäjoelle. Kaapeliverkossa, internetissä ja tilapäisellä toimiluvalla antennivälitteisesti Seinäjoen kaupungin alueella näkyvä Seinäjoki TV aikoo lisätä ohjelma-aikaa heti, kun ohjelmistolupa astuu voimaan. Seinäjoki TV:n taustalla on kaksi paikallista yrittäjää.

Paikallistelevisio tarjoaa ohjelmistossaan kaupunginvaltuuston kokouksia, urheilujuttuja, kulttuuritapahtumia ja messulähetyksiä. Kanava saa lähettää tällä hetkellä antennivälitteisesti enintään kahdeksan tuntia viikossa. Tämä on kanavan toisen omistajan, yrittäjä Jarkko Lehtolan mukaan usein liian vähän, sillä ohjelmatunteja voi pelkästään valtuustolähetyksestä kertyä paljon.

Lehtolan omistamalla Satmanilla on verkkotoimilupa UHF-taajuudelle Seinäjoen alueella. Lähetin sijaitsee Jouppilanvuoren pikkumastossa Seinäjoen keskustan tuntumassa.

– Pitkaikainen ohjelmalupa antenniverkossa lisäisi myös Seinäjoki TV:n uskottavuutta. Nykyinen, lyhytaikainen kahdeksan tunnin ohjelmalupa rajoittaa käytännössä lähetysajan myös Anvian kaapeliverkossa, koska signaali kaapeliverkkoon otetaan suoraan Seinäjoki TV:n antenniverkon lähetyksestä, Lehtola kertoo. Anvian verkkon kautta kanava tavoittaa noin satatuhatta kotitaloutta. Antenniverkon kattamalla alueella asuu noin 40 000 ihmistä.

Antennialan yrittäjänä toimiva Lehtola on laajentanut osaamistaan myös festivaalien ja eri tapahtumien sisäisten tv-lähetysten tuottamiseen. Tangomarkkinoilla, Pori Jazzeilla ja Provinssirockissa toiminut Festivaali TV sai seurakseen Seinäjoki TV:n, joka tuli kuvioihin mukaan viime vuonna. Kanavan omistaa Lehtolan ohella Mainostoimisto Zoomin yrittäjä Juhani Niemi.

Seinäjoki TV on kahden miehen projekti, jossa kanavan molemmat osakkaat vastaavat yhdessä tuotantotekniikasta, markkinoinnista ja mainosmyynnistä. Lisähenkilökunnan palkkaamiseen Lehtola ei ainakaan heti lähde.

– Isoja taloudellisia riskejä vältellään, sillä kanavan olisi pyörittävä pääasiassa mainostuloilla.

Yhteistyö Seinäjoen media-alan oppilaitosten kanssa on vireillä.  Lehtolan haaveissa on ajankohtaisohjelmien lisääminen ja niiden säännöllistäminen. Se toisi opiskelijoille harjoittelumahdollisuuksia. Suunnitelmissa on tehdä dokumenttiohjelma Provinssirockista sekä esimerkiksi katugallupeja ja ajankohtaisohjelmia. Messutelevisioinneissa on ollut ohjelmantoimittajina pääasiassa messuemäntiä ja -isäntiä.

Lehtola myöntää, että paikallistelevision mainosajan myyminen on haastava tehtävä. Yhtenä tavoitteena on saada perinteisten messu- ja muiden tapahtumien yhteydessä mainostavien lisäksi kanavalle yleismainostajia. Varsinaisten ohjelma-aikojen ulkopuolella Seinäjoki TV näyttää trailereita, joissa on Lehtolan kaavailujen mukaan esimerkiksi maisemakuvia näkyvyysalueen kaupungeista, kuntaesittelyjä, teatteritrailereita ja ajankohtaista ravintoloiden tapahtumatarjontaa esittelevää materiaalia.

– Pyrimme saamaan myös vanhoja Seinäjoki-aiheisia elokuvia digitaaliseen muotoon, sillä ne kiinnostavat laajoja katsojajoukkoja, Lehtola arvioi.

Seinäjoki TV toivoo saavansa toimiluvan vielä tämän kevään aikana, jolloin kesän ohjelmatoimintaa ja mainosmyyntiä voidaan rakentaa rauhassa. Lähetykset jatkuvat joka tapauksessa vähintään nykyisenlaajuisina, sillä Satmanin verkkotoimilupa on voimassa vuoden 2016 loppuun. Seinäjoki TV:n pitkäaikaisen ohjelmistoluvan kohtalon päättää valtioneuvosto. Muita hakijoita alueelle ei ollut.

Mediamonitori


Kommentit

Yksi vastaus artikkeliin “Seinäjoki TV hamuaa uutta lupaa”

  1. 😀 Tuleeko myös tältä seinäjoki tv:ltä pesäpalloa suorana.