MTV3:n uutiset ulkoistaa tilapäistyövoimaa

kirjoittanut

kategoriassa

MTV3-logoMTV3 on irtisanomassa freelancereiden ja tarvittaessa töihin tulevien sopimuksia toukokuun lopulla vedoten kustannus- ja tuotantoteknisiin syihin. Kanava haluaa siirtää työntekijät vuokrausfirmalle. Työn ostaminen jatkossa työvoimanvuokrausfirman kautta koskee noin kahtakymmentä MTV3:n uutislaista, jotka ovat tähän mennessä tehneet yhtiölle töitä freelancereina tai niin sanotulla ttt-sopimuksella. Kanavan päätoimittaja Merja Ylä-Anttila sanoo, että yritys ei kiellä vuokratyöläisten työskentelyä muille yrityksille.

Ylä-Anttilan mukaan on surullista, että vuokratyöläisiä käytetään. Omistaja vaatii kovaa tulosta, joten lisätyövoiman palkkaaminen ei ole mahdollista.

MTV:n ohjelmatyöntekijöiden puheenjohtaja Kari Pyrhönen paheksuu päätöstä. Ammattijärjestön tavoitteena on jatkaa asiassa neuvotteluja, jotta työnantaja peruisi aikeensa.

Journalistiliitto on valmis riitauttamaan tilanteet, joissa vakinaistamisen edellytykset ovat liiton mukaan täyttyneet, mutta MTV3 ei ole valmis vakinaistamaan työsuhdetta.

Mediamonitori – HS, YLE, Journalisti