Radio Manta ja Iskelmä Satakunta yhteistyöhön

kirjoittanut

kategoriassa

Iskelmä Satakunta -logoPaikallisradio- ja sanomalehtitoimintaa Sastamalassa harjoittava Kustannusliike Aluelehdet Oy ja Huittisissa ilmestyvän Lauttakylä-paikallislehden taustayhtiö Huittisten Sanomalehti Oy aloittavat yhteistyön. Radio Mantaa ja Iskelmä Satakuntaa sekä Alueviesti-lehteä ja Lauttakylää koskeva yhteistyö tähtää markkinoinnin tehostumiseen. Lehtiä tai radioita ei olla yhdistämässä.

Vuonna 1913 perustettu Huittisten Sanomalehti Oy kustantaa kaksi kertaa viikossa ilmestyvää Lauttakylä-lehteä. Yhtiön paikallisradio Iskelmä Satakunta kuuluu Huittisten, Eurajoen ja Ulvilan ympäristöissä. Vuodesta 1980 toiminut Kustannusliike Aluelehdet Oy kustantaa Sastamalassa ja seitsemässä muussa kunnassa ilmestyvää Alueviesti-kaupunkilehteä. Yhtiö omistaa myös paikallisradio Mantan, joka kuuluu Sastamalan, Tampereen ja Kokemäen seuduilla.

– Kyseessä on myyntiyhteistyö, jossa radio- ja lehtitoimijat hakevat lisämarkkinoita. Tähän saakka olemme toimineet ennemminkin vierekkäin kuin päällekkäin, kuvailee tilannetta Huittisten Sanomalehti Oy:n toimitusjohtaja Jyri Korenius.

Iskelmä Satakunnan ja Radio Mantan kuuluvuusalueet ovat päällekkäin Satakunnan alueella, mutta radiot levittäytyvät kumpikin eri suuntiin. Huittisissa majaansa pitävä Iskelmä Satakunta tavoittaa kuulijoita Raumalta ja Satakunnan eteläosista sekä Loimaan seudulta, kun taas Radio Manta hamuaa kuulijoita myös Ylöjärven ja Tampereen ympäristöstä.

Korenius korostaakin, että erityisesti paikallisradioiden yhteistoiminnan tehostamiseen liittyy merkittäviä odotuksia. Hän ei usko, että radiot ovat tähänkään asti kilpailleet kovin rajusti, mikä johtuu asemien erilaisista ohjelmaprofiileista. Iskelmä Satakunta lähettää SBS Finlandin tuottamaa Iskelmä-radiota. Radio Manta tuottaa puolestaan suurimman osan ohjelmastaan itse. Asemien musiikkilinjauksissakin on eroja.

Mediamonitori – Alueviesti