Pääkaupunkiseudun radiolupa NRJ:n aikuiskanavalle

kirjoittanut

kategoriassa

Radio NRJ -logoValtioneuvosto myönsi torstaina NRJ Finland Oy:lle paikallisradioluvan pääkaupunkiseudun taajuudelle 99,4 MHz. Perjantaina 12. marraskuuta voimaan astuva toimilupa on voimassa ensi vuoden loppuun saakka. NRJ perustaa taajuudelle yli 50-vuotiaille suunnatun Radio Nostalgian, jonka musiikki painottuu 1950 – 70-luvuille. Uuden taajuuden lähetinpaikkakunta on Espoo.

Radio Nostalgian kohderyhmänä ovat yli viisikymppiset pääkaupunkiseutulaiset, joille ei vielä ole tarjolla omaa radiokanavaa. Kanavan sisältö käsittelee kohderyhmää kiinnostavia alueita, kuten hyvinvointia, taloutta, kulttuuria, matkailua ja muita ajankohtaisia aiheita.

Kuuntelija voi olla itse vaikuttamassa Radio Nostalgian niin asia- kuin musiikkisisältöön. Kanava kiinnittää huomiota interaktiiviseen toimintaan kuulijan kanssa niin radiotaajuudella, verkossa, mobiilisovelluksissa kuin eri tapahtumissa ja messuilla.

Yksittäisen radiotaajuuden haku tuli ajankohtaiseksi, kun radiotaajuuksien käyttösuunnitelmaa muutettiin. Aiemmin taajuus on ollut usean tilapäisen radion käytössä. Viimeksi taajuudella toimi SBS Finlandin rock-kanava Radio City, jonka hakemus hylättiin. Hylkäyksen saivat myös muut hakijat eli Järviradio Oy ja Radio Helsingin taustalla vaikuttava Sanoma News Oy.

NRJ hakee uudelle radiokanavalle toimilupaa myös vuosiksi 2012-2019. NRJ kisaa maamme suurimmat kaupunkiseudut kattavasta lähetinverkosta usean muun hakijan kanssa. Kaikki kaupallisten radioiden luvat päättyvät ensi vuoden lopussa. Valtioneuvosto päättänee luvansaajista tämän vuoden loppuun mennessä.

Mediamonitori – Valtioneuvosto