Turun Paikallisradio Oy ulkoistaa toimituksen

kirjoittanut

kategoriassa

Auran Aallot -logoRadio Auran Aaltoja ja Radio Melodiaa Turussa ja Salossa pyörittävä Turun Paikallisradio Oy siirtyy käyttämään ostopalveluja radio-ohjelmien tuottamisessa. Radioyhtiö irtisanoi tiistaina kaikki kolme toimittajaansa, joiden työsuhteet päättyvät ensi tammikuun loppuun mennessä. Asiasta kertoi ensimmäisenä YLE Turku.

Paikallisradioyhtiö mukauttaa toimintaansa emokonserni TS-Yhtymän monimediatuotantoon, johon liittyy myös radiotoimituksen muutto Turun Sanomien ja paikallistelevisio Turku TV:n yhteiseen toimitukseen. Uusi toimitus sijoitetaan TS:n painotaloon Turun Artukaisiin.

Auran Aallot ja Radio Melodia hankkivat juontopalvelut jatkossa yhtiön ulkopuolelta. Radioyhtiön myyntipäällikkö Kari Pohjonen kommentoi tilannetta Turun Sanomien verkkosivuilla toteamalla, että toistaiseksi ohjelmapalvelujen ostosopimuksia ei ole tehty. Pohjosen mukaan ei ole poissuljettua, että palvelut ostettaisiin radioiden irtisanottavilta toimittajilta.

Turun Paikallisradiossa ei ole Mediamonitorin saamien tietojen mukaan pohdittu radiokanavien nimien muuttamista, vaikka kanavia uudistetaan ensi vuonna. Radioiden nykyiseen toimintaan irtisanomisilla ei ole vaikutusta, yhtiöstä vakuutetaan. Irtisanomiset eivät myöskään vaikuta paikallisradioyhtiön tilapäisluvalla lähettävän nuortenkanava Zoom FM:n toimintaan.

TS-Yhtymä mukautti viimeksi viime vuonna radiotoimintojaan Salossa, jossa kahden paikallisradion, Radio 88,2:n ja Rogmo FM:n toimitukset lakkautettiin.

Turkulaisradioiden ääni ei vaikene, vaikka toimitus irtisanottiin tiistaina (Kuva: Tero Toivonen).

Mediamonitori – YLE TurkuTS