Paikallisradiolupien hakijoissa uusia kasvoja

kirjoittanut

kategoriassa

Liikenne- ja viestintäministeriö -logoLiikenne- ja viestintäministeriöön toimitettiin määräaikaan 30.9. mennessä yli 30 hakemusta paikallisen ja alueellisen radiotoiminnan harjoittamisesta vuoden 2012 alusta. Vanhojen tuttujen radiotoimijoiden haastajiksi nousee joukko kokonaan uusia hakijoita. Osa näistä luottaa kuitenkin jo toimivien radioiden konsulttiapuun.

Pohjois-Karjalaan ja Pohjois-Savoon lupaa hakeva PPO-Yhtiöt Oy eli Pohjanmaan Puhelin on jättänyt hakemukset myös Oulun seudun ja Jyväskylän taajuuksista. Toimilupayhtiö Riofori Oy:n lupahakemus koskee Jyväskylässä ja Oulussa nykyisiä Iskelmän taajuuksia. Yhtiö perustaisi Jyväskylään aikuisille suunnatun Radio Jyske -kanavan. Oulussa toimittaisiin samalla formaatilla nimellä Radio Botnia. Yhtiö on mukana myös helsinkiläisessä JTC Studiot Oy:ssä, joka hakee lupaa osavaltakunnalliselle radiolle ja paikallisradiolle Helsinkiin. PPO:n kumppanina häärii Radio SUN, joka itse hakee lupaa Pirkanmaalle.

Uusia tuulia radiorintamalle toisi myös Suomen Lehtiyhtymä Oy, jolla on omistuksessa 21 sanoma- ja kaupunkilehteä eri puolella Suomea. Yhtiö havittelee lupaa Helsinkiin taajuudelle 95,2 MHz. Vaihtoehtoina ovat taajuudet Länsi-Uudellamaalla ja Hyvinkäällä sekä Porvoossa. Ohjelmisto sisältäisi iskelmämusiikkia yli 45-vuotiaille.

Porvoossa kisaa luvasta taajuudelle 99,8 MHz käyvät myös Radi Foni Oy, Finnet-ryhmään kuuluvan KYMP-konsernin Planetmedia Oy (Radio Kymppi) sekä yksityishenkilö Antti Soivio. Planetmedia on jättänyt hakemuksen myös Kotkan, Kouvolan, Lappeenrannan ja Imatran taajuuksista.

Uusia radioasemia haluaisivat perustaa myös Helsingin kristillinen opisto ja porilainen Mediatakojat Oy. Porilaisten radio toimisi nykyisen Radio Porin rinnalla nuorisoradiona taajuudella 101,0 MHz. Vaasassa uutta rinnakkaislupaa tavoittelee Radio Vaasa, joka jatkaisi myös nykyisellä taajuudella.

Pirkanmaalla ja Varsinais-Suomessa nykyiset toimijat jatkaisivat lähes ennallaan. Turussa pari vuotta lähettänyt Zoom FM hakee nykyisiä Iskelmän taajuuksia Varsinais-Suomessa. Turun Paikallisradio Oy:n nuortenkanavan vaihtoehtoinen taajuus on entisen Radio Iniön 99,0 MHz, jonka siirtoa Turkuun paikallisradioyhtiö anoo.

Mediamonitori – LVM