80 hakijaa kärkkyy radiolupaa

kirjoittanut

kategoriassa

Liikenne- ja viestintäministeriö -logoLiikenne- ja viestintäministeriöön jätettiin torstaina päättyneeseen määräaikaan mennessä yli kahdeksankymmentä radion toimilupahakemusta. Nykyisten radioiden kanssa samoista taajuuksista kilpailee joukko uusia hakijoita. Valtakunnallista tai osavaltakunnallista lupaa hakee 17 eri hakijaa. Paikallinen tai alueellinen toiminta kiinnostaa 34 hakijaa.

Uudet ohjelmistoluvat ovat voimassa vuosina 2012-2019. Valtioneuvosto myöntää toimiluvat tämän vuoden aikana, jolloin toimijoilla on vuosi aikaa sopeuttaa toimintansa uudelle lupakaudelle.

Valtakunnallista tai osavaltakunnallista radiolupaa hakevat uusina hakijoina muun muassa Radio Porin taustalla oleva Mediatakojat Oy, SuomiTV:n Suomiradio Oy ja JPC Studiot Oy, jonka taustalla vaikuttaa Radio SUN. Lisäksi useat tilapäisluvilla toimivat radioasemat hakevat pidempiaikaisia toimilupia eri taajuuskokonaisuuksiin.

Mediamonitori – LVM