Lupamuutoksesta vaivaa Turku TV:lle

kirjoittanut

kategoriassa

Turun tv-aseman näkyvyysalueella toimiva paikallinen Turku TV on joutunut karsimaan tarjontaansa antennivälitteisessä jakelussa. Turku TV menetti kaistanleveyttä kanavanipussa C liikenne- ja viestintäministeriön määräyksestä. Turku TV:llä on jatkossa kaistaa kaksi megaa entisen neljän sijaan. Antennitalouksista katosi muutoksen myötä Turku TV:n teksti-tv.

Liikenne- ja viestintäministeriö perustelee päätöstään sillä, että valtakunnallisella luvalla toimivat kanavat pitää saada näkymään myös Turun näkyvyysalueella. Käytännössä tämä tarkoittaa TV Viiden ja The Voice TV:n tuomista Turun tv-aseman kautta ohjelmia katsovien kanavavalikoimaan. Sekä Turku TV että The Voice / TV Viisi lähettävät samassa kanavanipussa.

Jakelukaistan puolittuminen näkyy teksti-tv:n lisäksi Turku TV:n huonompana kuvanlaatuna. Kaapeliverkossa tapahtuviin Turku TV:n lähetyksiin muutoksella ei ole vaikutuksia.

Mediamonitori