Uusi AM-radio suunnitteilla Ahvenanmaalle

kirjoittanut

kategoriassa

Rock-musiikkiin erikoistuneen Pirate Radio 603 AM:n perustaja Mike Spenser haluaa palata radiotaajuuksille Ahvenanmaalla. Koko Itämeren alueen kattava AM-asema lähettäisi ohjelmaa taajuudella 603 KHz. Spenser aikoo pyytää toimilupaa Ahvenanmaan maakuntahallitukselta, uutisoi sanomalehti Nya Åland. Mediamonitorin viime viikolla tavoittama Spenser sanoo havittelevansa radiotiiminsä käyttöön 2000-luvun alussa suljettua vanhaa Decca-paikannusasemaa Jomalan Gottbyssä Maarianhaminan lähellä.

Spenser tuli Suomessa tunnetuksi vuosina 2004-2005 Ahvenanmaalla toimineesta radioasemasta Pirate Radio 603 AM. Asema lähetti pienitehoisella keskiaaltolähettimellä ensin laivasta Maarianhaminasta ja sittemmin vanhasta mökistä Nabbenin alueella.

Britannian kansalainen Mike Spenser toimii myös laulajana 1970-luvulla perustetussa garage punkia soittavassa The Cannibals -yhtyeessä.

Mediamonitori – Nya Åland