NRJ haluaa yli viisikymppisten radion

kirjoittanut

kategoriassa

NRJ-logoValtioneuvosto saa päätettäväkseen pääkaupunkiseudun paikallisradiotaajuuden 99,4 MHz saajan lähiaikoina. Ensi vuoden loppuun saakka voimassa oleva toimilupa jaetaan jollekin neljästä hakijasta. Lupaa kärkkyvät Sanoma News Oy:n Radio Helsinki, SBS Finlandin Radio City, Järviradio Oy ja NRJ Finland Oy. Toimilupa koskee Espoossa sijaitsevaa lähetintä, joka kattaa koko pääkaupunkiseudun.

Luvanhakijoista NRJ Finland pyrkii luomaan pääkaupunkiseudulle yli viisikymppisille suunnatun paikallisradion, joka soittaa musiikkia 1950-70 -luvuilta. Asema keskittyisi ohjelmistossaan hyvinvointiin, talouteen, harrastuksiin, kulttuuriin, matkailuun ja ajankohtaisaiheisiin. Musiikkilinjan peruspilareita olisivat Paul Anka, Elvis, Harry Belafonte, Beatles, Kirka, Katri Helena ja Seija Simola. Toimita päästäisiin käynnistämään kolmen kuukauden kuluttua luvan saamisesta.

NRJ perustelee hakemustaan sillä, että yli viisikymppisten osuus väestöstä kasvaa koko ajan, mutta tältä kohderyhmältä puuttuu oma radiokanava. NRJ näkee myös kilpailutilanteen sellaiseksi, että yhtiön lupa tasapainottaisi asetelmia eri radiotoimijoiden välillä. NRJ on ainoa osavaltakunnallinen radioyhtiö, jolla on vain yksi lähetysverkko, Radio Energy.

NRJ:n ohella varttuneelle väelle suunnattua paikallisradiota halajaa Järviradio, joka toisi Espoon taajuudelle korkeakulttuuriradion pop- ja iskelmämusiikilla, hengellisillä ohjelmilla ja muun muassa eduskunnan kyselytunneilla höystettynä. Lähetykset alkaisivat välittömästä luvan voimaanastumisesta.

SBS Finlandin Radio City suuntaisi ohjelmansa yli 30-vuotiaille. Radio City soittaisi classic rockia ja poprockia. Se olisi lifestyle- ja kulttuurikanava ajankohtaisaiheineen. Myös City olisi valmis aloittamaan lähetykset heti. Ohjelmantekijöitä luvataan palkata kymmenkunta.

Sanoma News hakee lisätaajuutta jo kahdella taajuudella (88,6 MHz Helsinki ja 89,4 MHz Hyvinkää) toimivalle Radio Helsingille. Erillistä paikallisradiota ei perustettaisi Espooseen, vaan nykytaajuuksien kuuluvuutta tehostettaisiin uudella lähettimellä. 20-45 -vuotiaille suunnattu Radio Helsinki jatkaisi nykyisellä tekijälähtöisellä musiikkiprofiililla.

Toimiluvan hakuaika päättyi elokuussa. Lupa päätettiin julistaa haettavaksi kesäkuussa.

Mediamonitori