Radio Iistsport valloittaa kilpailuareenat

kirjoittanut

kategoriassa

Radio Iistsaid -logoLaajasalon opiston urheilutoimittajakurssin harjoitteluradio Iistsport aloittaa lähetykset Helsigissä taajuudella 89,7 MHz. Radio Iistsport lähettää urheiluaiheista ohjelmaa ja kotimaista musiikkia arkisin kello 12 alkaen. Suoria otteluselostuksia kuullaan arki-iltoina ja viikonloppuna kahden viikon ajan. Radioasema on osa viime helmikuussa alkanutta noin vuoden pituista kurssia.

Radio Iistsportia tekee noin 15 ohjelmantekijää. Radiokanava keskittyy monipuolisiin urheiluaiheisiin, ja suoria selostuksia ja otteluvälähdyksiä kuullaan pääkaupunkiseudun jääkiekko- ja salibandyjoukkueiden otteluista. Myös jalkapalloa tullaan kanavalla seuraamaan. Suorat lähetykset kilpailuareenoilta käynnistyvät kello 18 päättyvän iltapäivälähetyksen jälkeen.

Radio Iistsportin tuottaja Esa Lötjönen Laajasalon opistosta kertoo, että kansanopiston tarjoama urheilutoimittajakoulutus antaa pohjan jatko-opiskeluille media-alalla. Joillekin Laajasalon kurssi avaa tietä urheilutoimittajan uralla.

– Viimevuotisista opiskelijoista pääsi useampi eri tiedotusvälineisiin esimerkiksi urheilujuttujen kirjoittajiksi tai nettisivujen tekijöiksi, Lötjönen mainitsee. Kurssilaiset ovat iältään noin 20-30 -vuotiaita.

Radio Iistsport lähettää myös netissä. Kanava on äänessä kolmatta kertaa.

Mediamonitori