SuomiTV ja Nelonen Sport Pro vaihtavat kanavapaikkoja

kirjoittanut

kategoriassa

SuomiTV-logoLähetysverkko-operaattori Digita muuttaa maanpäällisen lähetysverkon kanavanumerointia 1. syyskuuta. Maksuton SuomiTV siirtyy kanavapaikalta 33 kanavapaikalle 12 ja maksullinen Nelonen Sport Pro kanavapaikalta 12 paikalle 23. Muutos noudattaa TV-toimialan keskenään sopimaa kanavanumeroinnin perusperiaatepäätöstä, jonka mukaan vapaasti lähetettävät TV-kanavat ovat järjestyksessä ennen maksullisia kanavia. Tällä hetkellä viimeisin ilmaiskanavilla käytössä oleva kanavapaikka on 11, jossa lähettää JIM.

– On hienoa, että TV-ala edelleen pystyy yhdessä sopimaan ja toimimaan itse määrittelemiensä periaatteiden mukaisesti. Nyt toteutettava kanavanumeromuutos niputtaa kaikki valtakunnalliset ilmaiskanavat yhteen, jotta katsojakokemus on mahdollisimman myönteinen ja helppo. Muutos helpottaa ilmaiskanavien löytämistä ja tasapuolistaa eri kanavien ohjelmatarjonnan vertailua, toteaa SuomiTV:n toimitusjohtaja Jarmo Kalliola.

– Kanavanumeromuutos tulee meille kreivin aikaan. SuomiTV:n harjoitusjakso on nyt päättynyt ja on aika astua isojen joukkoon. Syyskuussa ohjelmatarjontamme lisääntyy merkittävästi ja samalla lähetysaikamme pitenee. Nyt pääsemme kunnolla mukaan kilpailuun ja voimme näyttää vahvuutemme monipuolisessa ohjelmatarjonnassa. Odotan muutoksen lisäävän SuomiTV:n katsojalukuja mittavasti, Jarmo Kalliola toteaa.

SuomiTV:llä alkaa 1.9. muun muassa Jerry Seinfeldin uusi hittisarja Aviotuomari sekä seikkailusarja Fort Boyardin englantilainen versio.

Mediamonitori