Novan Hämeenlinnan taajuudelle lisätehoa

kirjoittanut

kategoriassa

Radio Nova -logoRadio Nova saa lisää lähetystehoa Hämeenlinnaan. Liikenne- ja viestintäministeriön hyväksymä muutos radio- ja tv-taajuuksien käyttösuunnitelmassa on tuonut Novalle pysyvämmän taajuuden Hämeenlinnaan. Nova on lähettänyt alueella enintään 50 watin tehon sallivalla teknisellä radioluvalla, mutta asetusmuutoksen ansiosta kanava saa pitää taajuuden nykyisten toimilupien päättymiseen saakka. Luvat ovat voimassa ensi vuoden loppuun.

Lupamuutos mahdollistaa Hämeenlinnan Painokankaalla sijaitsevan lähettimen tehon lisäämisen kymmenkertaiseksi. Radio Nova kuuluu jatkossa taajuudella 100,2 MHz 500 watin teholla. Nova sai täytelähettimen Hämeenlinnaan talvella, kun Viestintävirasto myönsi sille teknisen radioluvan.

Viestintäviraston myöntämällä teknisellä radioluvalla on mahdollista paikata kuuluvuuskatveita. Lupa on uusittava kolmen kuukauden välein. Novan lisäksi kuuluvuuttaan ovat parantaneet tilapäisillä radiotaajuuksialla Radio SUN, Radio Vaasa ja Iskelmä Rex sekä Radio Aalto, jolla on 50 watin lisälähetin Itä-Helsingissä.

Mediamonitori