TV:n ohjelmistoluville kuuden vuoden jatko

kirjoittanut

kategoriassa

Valtioneuvosto-logoValtioneuvosto on jatkanut television ohjelmistolupia kuudella vuodella. Luvat ovat voimassa vuoden 2016 loppuun. Lisäajan saivat MTV3 ja Nelonen sekä Nelonen Sport, Nelonen Sport Pro, Liv, Jim, Sub, Sub-Leffa/Juniori, MTV3 Max, Turku TV, Voice/TV5, Canal+ ja Disney-Channel. Lupapäätöksen jälkeen kaikki television ohjelmistoluvat päättyvät samaan aikaan.

Luvan saaneiden toimijoiden nykyinen lupakausi olisi päättynyt tämän vuoden elokuussa. Ohjelmistolupien jatkaminen ja voimassaoloajan yhdenmukaistaminen edistää toimialan vakaata kehitystä ja turvaa nykyisen televisiotarjonnan jatkuvuuden, valtioneuvosto kertoo verkkosivuillaan. Yleisradiolle myönnettyä toimilupaa SVT Worldin ohjelmien välittämiseen päätettiin jatkaa ensi vuoden elokuun loppuun.

Valtioneuvosto hyväksyi myös muutokset radio- ja tv-taajuuksien käyttösuunnitelmaan. Ahvenanmaata koskevaan asetukseen lisätään kaikki ne taajuudet, jotka ovat otettavissa käyttöön maakunnassa. Asetusta muutetaan siten, että siihen lisätään maakunnalle varatut ja käytössä olevat televisiotoiminnan UHF-alueen kanavaniput. Maakunnalle varattu mutta käyttämättömänä oleva VHF-taajuusnippu siirretään Turkuun.

Mediamonitori – Valtioneuvosto