Radio Porkkalan toteutus uudella tekniikalla

kirjoittanut

kategoriassa

Kirkkonummella toimiva radio- ja tv-lähetysjärjestelmien ja tuotantotekniikan maahantuontiyhtiö Noretron Broadcast Oy kokeilee uutta tekniikkaa kesän aikana toimivassa Radio Porkkalassa. 50 watin teholla Kirkkonummen vesitornista lähettävä Radio Porkkala aloittaa lähetykset kesäkuussa. Kyseessä on tekninen koeasema, joka toimii samalla alueen kesäradiona.

Noretron Broadcast testaa, miten pieniä tapahtumaradioita voidaan toteuttaa nykyistä pienemmillä kustannuksilla hyödyntämällä 3G-matkaviestinverkkoja ohjelmansiirrossa. Yhtiö haluaa kokeilla järjestelmän toimivuutta omassa radiossa, jonka lopullinen ohjelmaformaatti ratkaistaan toukokuun aikana. Radiolupa on voimassa elokuun loppuun. Taajuus on 90,3 MHz.

– Julkisen matkapuhelinverkon kautta tapahtuvan ohjelmansiirron pitäisi teoriassa toimia, mutta käytännön kokeilu näyttää, toimiiko se. Jos kokeilu osoittautuu toimivaksi, pystymme perustamaan asiakkaillemme tilapäisasemia, joiden ohjelmansiirto toteutetaan 3G-verkon kautta, selvittää Noretron Broadcast Oy:n myyntipäällikkö Timo Vilmi.

Kustannustehokkuutta lisäävää ohjelmansiirtoa voisivat tulevaisuudessa hyödyntää nekin radioasemat, jotka nykyisin siirtävät lähetyksensä kalliimpien kiinteiden ohjelmansiirtokanavien kautta.

Mediamonitori