Teekkarien Wappuradio soi Tampereen aalloilla

kirjoittanut

kategoriassa

Rakkauden Wappuradio -logoTampereen Teekkarien PerinneSeuran ja Tampereen teekkarien radiokerhon radioprojekti Rakkauden Wappuradio lähettää Tampereen seudulla vappuviikolla. Rakkauden Wappuradio kuuluu taajuudella 101,6 MHz maanantaista 26.4. alkaen vapunaattoiltaan asti. Lähetyksiä voi kuunnella myös internetissä.

Teekkarien talkoovoimin pystyttämä radioasema pitää majaansa Tampereen teknillisen yliopiston kampusalueella. Studio on rakennettu työmaakoppiin ja lähetin asennettu Hervannan vesitorniin. Kanava kuuluu Tampereen keskustassa ja lähikunnissa.

Rakkauden Wappuradiota tekee neljä vakiojuontajaa ja muutama avustaja, joiden toimittamia juonnettuja osuuksia kuullaan 11-12 tuntia päivässä. Muuna aikana kanava soittaa musiikkia ja uusii päivän ohjelmia. Torstain ja perjantain välisenä yönä Rakkauden Wappuradiossa on yöradio ja koko kanavan päätöslähetys kuullaan perjantaina kello 19 alkaen.

Teekkariradion tarkoitus on valmistaa opiskelijat vapunviettoon tarjoamalla rentoa ohjelmaa ja reipasta musiikkia. Wappuradio kertoo ohjelmissaan opiskeluun ja Tampereeseen liittyvistä aiheista, mutta kanava on aihevalinnoistaan huolimatta tarkoitettu myös muille kuin opiskelijoille. Musiikkivalinnat ovat toimittajien tekemiä, eikä tiukkoja soittolistoja ole.

Rakkauden Wappuradion syntyhistoria juontaa juurensa viime vuoteen, jolloin teekkariradioamatöörit pohtivat oman radioaseman perustamista. Tiukan aikataulun takia radiota ei kuitenkaan ehditty perustaa viime vapuksi, mutta tänä vuonna ensi-iltansa saava radio saattaa saada seuraajia myös tulevina vappuina.

Mediamonitori