Anvialle verkkoluvat F- ja HD3-kanavanippuihin

kirjoittanut

kategoriassa

Anvia-logoValtioneuvosto myönsi kaksi television verkkotoimilupaa Anvia Oyj:lle. F-kanavanippu on valtakunnallinen ja siinä voidaan lähettää sekä standardi- että teräväpiirtolähetyksiä. Teräväpiirtokäyttöön tarkoitetun HD3-kanavanipun näkyvyysalue ulottuu lännessä Hankoon ja Salon itäpuolelle, pohjoisessa Hyvinkäälle ja Mäntsälään sekä idässä Porvooseen.

Verkkotoimiluvat edellyttävät, että lähetyksissä käytetään DVB-T2-standardia ja MPEG4-pakkaustekniikkaa. Kehittyneempi DVB-T2-lähetystekniikka mahdollistaa nykyistä useamman ohjelmiston lähettämisen yhdessä kanavanipussa. Tästä syystä lähetyksien vastaanottoon tarvitaan uusi DVB-T2-vastaanotin, joita tässä vaiheessa on vielä rajoitetusti markkinoilla. Liikenne- ja viestintäministeriö kuitenkin korostaa, ettei päätös vaikuta nykyisten televisiolähetysten vastaanottamiseen ja näkyvyyteen.

Anvian tavoitteena on käynnistää lähetykset mahdollisuuksien mukaan jo ensi vuodenvaihteessa. Viimeistään lähetykset alkavat maaliskuussa 2011. Toimiluvat ovat voimassa vuoden 2016 loppuun.

– Myönnetyt toimiluvat vahvistavat johdonmukaisesti Anvia TV:n strategian toteutumista pitkällä tähtäimellä. Haluamme olla aktiivisesti mukana edistämässä tv-median kehittymistä. Teräväpiirtokanavat lisäävät koko ajan suosiotaan kaapeliverkoissa sekä internetjakelussa. Uusien verkkojen myötä teräväpiirron parempi kuvanlaatu saadaan myös antennikotien ulottuville, kommentoi Anvia TV:n liiketoimintajohtaja Marianne Hynninen.

Anvian lisäksi F- ja HD3-nippujen lupia hakivat Digita ja DNA. HD3-nipun lupaa tavoitteli lisäksi Telemast Nordic. Valtioneuvosto piti hakijoita tasaväkisinä ja korosti ratkaisussaan kilpailun edistämistä. Molemmat toimiluvat päätettiin myöntää Anvialle, jotta yrityksellä on mahdollisuuksia kasvaa varteenotettavaksi kilpailijaksi nykyisille toimijoille. Ohjelmistoluvat kanavanippuihin myönnetään myöhemmin.

Mediamonitori – LVM, Anvia