Radio Säteily pujahtaa aalloille

kirjoittanut

kategoriassa

Radio Säteily -logoLapin yliopiston opiskelijoiden jokakeväinen radioprojekti Radio Säteily aloittaa lähetykset tiistaiyönä Rovaniemellä. Radio Säteily kuuluu taajuudella 104,4 MHz ja netissä 26. huhtikuuta saakka. Kymmenettä kertaa toimiva tilapäinen paikallisradio juhlistaa pitkää taivaltaan lähettämällä toimitettua ohjelmaa ympäri vuorokauden. Lähetykset kuuluvat noin 20 kilometrin säteellä Rovaniemen keskustasta.

Ohjelmanteossa on yliopiston taiteiden opiskelijoiden lisäksi muidenkin tiedekuntien opiskelijoita sekä Rovala-opiston opiskelijoita. Joukossa on myös edellisinä vuosina ohjelmaa tehneitä yliopiston entisiä opiskelijoita. Ohjelmisto on monipuolinen ilman tiukkoja rajoitteita.

Mainostulojen ja sponsoroinnin turvin toimiva Radio Säteily antaa ohjelma-aikaa Rovala-opiston media- ja elokuvatyönlinjan oppilaille. Oppilaat tuottavat joka arki-iltapäivä Arkijuusto-ohjelman. Myös toimitilat Radio Säteilylle antava yliopisto hyötyy radiokanavasta, koska mediatieteiden ja mediakasvatuksen opiskelijoille tarjoutuu samalla mahdollisuus hyödyntää oppia käytännössä.

Radio Säteily toimii vuorovaikutteisesti kuuntelijoiden kanssa irc-kanavan kautta. Lisätietoa asemasta saa Facebook-ryhmästä. Käytössä on aikaisempien vuosien tavoin myös nettikamera.

Mediamonitori