Valtioneuvosto myönsi teräväpiirtoluvat

kirjoittanut

kategoriassa

Valtioneuvosto-logoValtioneuvosto päätti torstaina teräväpiirtotelevision ohjelmistolupien saajat. Seitsemän luvansaajan lisäksi DNA Oy:n operoimaan lähetysverkkoon tulee yksi Yleisradion tv-kanava. Uudet kaupallisten kanavien teräväpiirtoluvat ovat voimassa vuoden 2016 loppuun asti.

Kaikki teräväpiirtoverkkoon ohjelmistoluvan saaneet kanavat ovat maksullisia. SuomiTV:tä pyörittävä Family Channel Finland Oy avaa uuden nuorille suunnatun kanavan. MTV Oy tarjoaa katsojille Canal + Film HD -kanavan. Sanoma Television Oy:n lupa oikeuttaa Nelonen Sport Pro -kanavan jakelun aloittamisen HD-verkossa.

Musiikkia ja lastenohjelmia tuottava MTV Television Ab ja Animal Planet -kanavaa pyörittävä Discovey Channel saavat rinnalleen kaksi elokuvakanavaa, Turner Entertainment Networks International Limitedin ja TV1000:n kanavat.

Toimilupaa hakenut URHOtv luopui lupahakemuksesta.

Teräväpiirtolähetysten vastaanottaminen vaatii uuden digivastaanottimen hankkimisen. Lähetykset tapahtuvat DVB-T2 -standardilla MPEG4-kuvapakkauksella. Verkko-operaattori DNA:n lähetysverkon pitää kattaa vuoden 2011 loppuun mennessä 60 prosenttia manner-Suomen väestöstä.

Medimonitori – Valtioneuvosto